Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerstspeech Ahold-president Van der Hoeven

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Ahold
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Ahold
Kerstspeech Ahold president Cees van der Hoeven:

'Ahold op weg naar nieuwe records'

Zaandam, 15 december 2000 ? Op de kerstbijeenkomst voor medewerkers van het Ahold concern heeft president Cees van der Hoeven vandaag bevestigd dat de onderneming uitstekend op koers ligt en bezig is dit jaar wederom nieuwe records te vestigen op het gebied van omzet en resultaat. ?We zijn voornemens de omzet die we in 1999 realiseerden in het jaar 2002 te verdubbelen. Het wordt steeds duidelijker dat dit een haalbare zaak is. Onze 400.000 medewerkers in 25 landen kunnen trots zijn op hun prestaties dit jaar en dragen bij aan de uitstekende gang van zaken.?

In zijn kersttoespraak op het hoofdkantoor in Zaandam memoreerde Van der Hoeven dat een consistente autonome groei van gemiddeld 7% per jaar wordt behaald door de Ahold ondernemingen. Vervolgens ging hij in op de 14 acquisities die tot dusver dit jaar zijn gedaan in de Verenigde Staten, Spanje, Nederland, België, Brazilië en Argentinië met een gezamenlijke omzetbijdrage op jaarbasis van ca. Euro 15 miljard. ?Beperkende factoren ten aanzien van onze autonome en externe groei zijn uitstekend te managen. Ons groeiproces is mede mogelijk door interne kennisoverdracht en de uitwisseling van best practices. De kennisuitwisseling is een uiterst belangrijke succesfactor die ook wordt ingezet ter ondersteuning van onze multi-channel strategie. Hiermee bereiken we de consument op drie belangrijke momenten: voor thuisconsumptie kan hij inkopen doen in onze winkels; met onze foodservice bereiken we hem als hij buitenshuis eet. De e-commerce met thuisbezorging wordt ingezet als de klant daarom vraagt. Deze strategie stelt Ahold in staat elk distributiekanaal optimaal te gebruiken. We voegen waarde toe aan nagenoeg elk aspect van de business. De klant komt in alle opzichten als nr. 1 en de medewerkers zijn daarbij onze ambassadeurs. Het is goed te zien dat talrijke lokale successen door kennisuitwisseling uitgroeien tot effectieve multi-lokale activiteiten. Hierdoor ontstaan aanzienlijke synergieën tussen food retail, foodservice en e-commerce.

De onderneming is op weg om de hoge verwachtingen waar te maken en ook in de komende jaren voortreffelijke prestaties te leveren. Onze doelstelling is duidelijk: we willen de beste en meest succesvolle food provider van de wereld worden en we zijn uitstekend gepositioneerd om dit te realiseren.?

Ahold Public Relations: 075-659 57 20
Na kantooruren: Hans Gobes 06-55 82 22 98; Jan Hol 06-22 93 31 37


Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen.
De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen,
omdat ze beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.


Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie