Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Competentiecentrum Bouw te Kortrijk in de steigers

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 15 DECEMBER 2000

Competentiecentrum Bouw te Kortrijk in de steigers

Op voorstel van de Vlaamse ministers Renaat LANDUYT, Marleen VANDERPOORTEN en Dirk VAN MECHELEN hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan een subsidierege- ling voor de oprichting van een Competentiecentrum Bouw. Dit centrum moet zorgen voor de opleiding en vorming in de bouwsector in de regio Kortrijk-Roeselare.

De belangrijkste opleidingspartners zijn actief betrokken bij de uitwerking van het competentiecentrum. Hierbij kan worden verwezen naar de VDAB van Kortrijk-Roeselare, het FVB (Fonds voor Vakopleiding in de Bouw), het VIZO, de omliggende scholen uit de regio, het Onderwijs Sociale Promotie en het Centrum Deeltijds Onderwijs van Kortrijk.

De opleidingsactoren werken hun eigen opleidingsaanbod verder uit. Vanuit het competentiecentrum wordt gezorgd voor een coördinatie en een taakafstemming.

Door steun te verlenen aan het Competentiecentrum Bouw wil de Vlaamse regering een bijdrage leveren tot het transparant maken van het aanbod aan opleidingen, een betere afstemming realiseren tussen de verschillende opleidingsverstrekkers, en samenwerkingsverbanden tot stand brengen die leiden tot een betere benutting.

Ook de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs kan zo gestimuleerd en geïnnoveerd worden door het aanbieden van een platform. Een verhoogde samen- werking met de industrie zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de voortdurende vragen vanuit de bedrijfswereld getoetst worden aan het bestaande aanbod.

Voor de ondersteuning van dit project trekt de Vlaamse regering in totaal 9 miljoen fr. uit, waarvan 5 miljoen door de minister van Werkgelegenheid, en telkens 2 mil- joen door de ministers van Onderwijs en van Economie.

Dit project kadert in het actieplan "Een levenslang leren in goede banen", dat door de Vlaamse regering werd goedgekeurd op 7/7/2000. Bovendien wordt hiermee uitvoe- ring gegeven aan het Vlaams regeerakkoord.

persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. (02) 553 25 11
e-mail: (persdienst.landuyt@vlaanderen.be)

persinfo : Nic Vandemarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel.(02)553 99 11 e-mail: (persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be)

persinfo : Marc De Roeck, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel.(02) 553 64 11 e-mail: (persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie