Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Administratieve vereenvoudiging voor landbouwers Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 15 DECEMBER 2000

Administratieve vereenvoudiging voor landbouwers

Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera DUA gaat 25 miljoen fr. uittrekken om tegen ten laatste 1/12/2001 de administratieve verplichtingen waaraan landbouwers moeten voldoen, grondig te vereenvoudigen. De opdracht zal toevertrouwd worden aan de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Dit kadert in een afspraak gemaakt op de eerste Ronde Tafelconferentie Landbouw. In eerste instantie zullen de registratieverplichtingen inzake de mestproble- men doorgelicht worden en afgestemd worden op de ver- plichtingen opgelegd vanuit andere niveaus.

Om de dienstverlening t.a.v. de landbouwer te verbeteren zal tevens een éénloketsysteem uitgewerkt worden, zodat alle informatie op eenvoudige wijze doorgegeven kan wor- den. Dit wordt gekoppeld aan één administratief basis- dossier per landbouwer. Dit houdt niet alleen een admi- nistratieve vereenvoudiging in, maar zal ook de doorzich- tigheid van de individuele bedrijfssituatie ten goede komen.

Deze beslissing kadert in de heroriëntering van het budget van 100 miljoen van de Vlaamse Onderzoekseenheid Land- en Tuinbouw (VOLT). De Vlaamse regering zette hiervoor vandaag het licht op groen.

Tot nog toe moest de Vlaamse landbouwadministratie voor kennisondersteuning een beroep doen op het federale niveau of op Nederlandse instellingen. Vlaams minister Dua vindt dat het hoog tijd is voor een eigen Vlaamse studiedienst. Voor het opzetten van deze studiedienst wordt volgend jaar 75 miljoen fr. aangewend.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. 02-553 27 81
e-mail: (persdienst.dua@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie