Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse subsidie voor heropbouw Palestijnse gebied

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 15 DECEMBER 2000

Heropbouw woningen in Palestijnse Autonome Gebieden

Op voorstel van Vlaams minister Johan SAUWENS keurde de Vlaamse regering een subsidie van 40 miljoen fr. goed voor de herstelling en renovatie van particuliere wonin- gen in de Palestijnse Autonome Gebieden. De subsidie wordt uitgekeerd aan de ngo Vlaams Internationaal Cen- trum, die zal instaan voor de coördinatie en de opvolging van het project.

De te herstellen woningen zullen worden geïdentificeerd in samenspraak met de Vlaamse partner. De renovatie- werken zelf zullen na aanbesteding worden toevertrouwd aan lokale aannemers en bouwondernemingen.

Na de start van het vredesproces in het Midden-Oosten en de sluiting van de interimakkoorden van Oslo in 1993, werden door de Vlaamse regering een aantal eerste contac- ten gelegd met de nieuw geïnstalleerde Palestijnse Auto- riteit. Deze contacten hebben geleid tot een bescheiden samenwerking, met het oog op de verbetering levensomstan- digheden in Palestijnse gebieden. Uitgangspunt was dat de economische ontwikkeling in die gebieden en de verbe- tering van de leefomstandigheden van de bevolking het vredesproces het best kunnen dienen, omdat zij de voe- dingsbodem kunnen wegnemen voor religieus fundamentalisme en politieke radicalisering die aan de bron liggen van de vijandelijkheden.

In het kader van de samenwerking met Vlaanderen waarvoor de Palestijnse autoriteiten vragende partij zijn, werd de vraag voorgelegd of de Vlaamse regering bereid is bij te dragen tot de herstelling van bij de ongeregeldheden beschadigde particuliere woningen in de Palestijnse gebieden. Het is de zorg van de Palestijnse autoriteiten dat de nieuwe daklozen binnen afzienbare tijd naar hun woningen zouden kunnen terugkeren, en niet in de diaspora of de Palestijnse vluchtelingenkampen zouden terecht komen.

Met deze subsidie van 40 miljoen fr. werd deze Palestijn- se vraag positief beantwoord en wil de Vlaamse regering een substantiële bijdrage leveren tot de heropbouw van de Palestijnse gebieden.

persinfo : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie