Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Rotterdam voert eerste medische behandelingen uit

Datum nieuwsfeit: 15-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Hr.Ms. Rotterdam voert eerste medische behandelingen uit

15-12-2000

Vrijdagochtend, 15 december, zijn aan boord van Hr.Ms. Rotterdam de eerste chirurgische acties uitgevoerd. Het amfibisch transportschip, dat voor anker ligt op de rede van de Eritrese havenplaats Massawa, beschikt over een operatiekamer en een chirurgisch team. In afwachting van het veldhospitaal, dat eind januari wordt ontplooid, fungeert Hr.Ms. Rotterdam als tweede lijns geneeskundige voorziening in het operatiegebied.

De eerste actie betrof een ledemaatreddende operatie, uitgevoerd bij een opvarende van een Deens vrachtschip, dat lag afgemeerd in de haven van Massawa. De tweede medische handeling betrof het verwijderen van een ontstoken blindedarm bij een Deense militair, werkzaam in Asmara. Aangezien sprake was van een noodsituatie is een Lynx helicopter van Hr.Ms. Rotterdam ingezet om de patiënt op te halen. Beide operaties zijn succesvol en zonder bijzonderheden verlopen. Later vanochtend is een Canadese militair per Lynx helicopter vanuit Dekemhare overgebracht naar de Rotterdam, eveneens in verband met een blindedarmontsteking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie