Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht:, district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 16-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2000

Politiebericht Utrecht:, district Binnensticht, 13.30 uur
Ongeval met letsel

SOEST Op vrijdagavond 15 december zijn een 14-jarig meisje en een 16-jarige jongen op een brommer uit Soest licht gewond geraakt toen zij tegen de rechterzijkant van een afslaande auto reden op de Beukenlaan. De twee jongeren vielen van de brommer en liepen kneuzingen op. De ambulance heeft de jongen en het meisje meegenomen voor onderzoek naar ziekenhuis de Lichtenberg. Zij konden na behandeling weer naar huis. De jongen zal een proces-verbaal krijgen voor het rijden zonder bromfietscertificaat.

Snelheidscontroles

DE BILT/ZEIST Op 15 december werden diverse snelheidscontroles in district Binnensticht gehouden.
In de Bilt werd op de Blauwkapelseweg tussen 14.00 15.00 uur gecontroleerd. Hier werden 751 gemeten. In totaal werden 24 bestuurders geflitst. De hoogst gemeten snelheid betrof 81 km/u.

Op de Utrechtseweg werd gistermiddag tussen 13.15 14.55 uur gemeten op snelheid. Van de 661 voertuigen reden 60 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 120 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

In Zeist werd op de Utrechtseweg tussen 12.40 13.40 uur gecontroleerd. Van de 1173 gemeten voertuigen reden 54 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 75 km/u.

Rijden onder invloed

BILTHOVEN/DRIEBERGEN/RIJSSENBURG/SOEST Gisteravond en vannacht werden diverse mensen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

In Soest trok een 33-jarige man uit Soest in zijn personenauto de aandacht van surveillerende agenten toen hij op de Soesterbergsestraat door rood licht reed. De man werd gecontroleerd en rook naar alcohol. Na een blaastest bleek de man met 0,65 promille alcohol te hebben gereden en kreeg een bekeuring van 400,- en een rijverbod van 1 uur.

In Bilthoven zag de politie behulpzame passanten een man helpen die zich met zijn personenauto vast had gereden in de berm op de Tweelingen. De politie kwam hulp bieden en zagen dat de man met moeite uit zijn auto stapte. Toen de man niet mee wilde werken aan de aanhouding werd hij geboeid en meegenomen naar bureau. Bij de man is een bloedtest afgenomen om zijn alcoholpromillage te kunnen vaststellen en hij is voorgeleid aan de hulp officier van justitie voor het plegen van verzet bij aanhouding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In Driebergen/Rijssenburg werd een 59-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden. De man was op de Arnhemsebovenweg van zijn bromfiets gevallen toen hij met zijn voetsteun langs een trottoirband was gereden. Het ambulancepersoneel heeft de man nog even onderzocht, maar nam de man niet mee. Daarop is de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en bleek na een blaastest dat de man met
1,1 promille had gereden . De man heeft een dagvaarding ontvangen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie