Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-12-2000 Politieberichten van 15/12 (13.00 uur) tot 16/12 (13.00 uur)

Leeuwarden: man van auto beroofd
Een 28-jarige inwoner van de gemeente Smallingerland is vrijdag omstreeks 02.00 uur op het Zaailand van zijn auto beroofd. De man liep door de binnenstad, toen er twee donker gekleurde mannen op hem af kwamen en geld vroegen. Ze dwongen hem vervolgens zijn auto aan te wijzen, die op het Zaailand geparkeerd stond, en namen hem zijn autosleutels af. Eén van de mannen ging achter het stuur zitten en de eigenaar moest naast hem plaats nemen, de andere man ging achter in de auto zitten. Na enkele honderden meters wist de eigenaar uit de rijdende auto te springen. De auto van de man werd de volgende ochtend aangetroffen in Leeuwarden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: diefstal uit auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Leerlooierstraat is in donderdag tussen 14.15 en 18.30 uur ingebroken. Uit de auto verdween een radio/cd-speler en een radardetector. De 27-jarige eigenaresse uit Houtigehage deed aangifte.

Drachten: diefstal uit bedrijf
Uit een bedrijfspand aan de Zonnedauw zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vijf laptop-computers en een digitale camera gestolen. Omdat geen braaksporen zijn aangetroffen doet de politie onderzoek naar de wijze waarop de daders zijn binnengekomen. Een 32-jarigfe Groningse medewerker van het bedrijf deed aangifte.

Lemmer: inbraak auto
In een auto die geparkeerd stond aan het Lemsterpad is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Nadat een ruit was ingeslagen werd een rugzak met inhoud weggenomen. De 33-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte.

Ooosterbierum: vrachtauto in sloot
Een vrachtauto is vrijdag om 09.00 uur op de Slachte van de weg geraakt en in een naast de weg gelegen sloot beland. De 37-jarige bestuurder uit Metslawier verloor door vermoedelijk modder op de weg in een bocht de macht over het stuur, waarna zijn onbeladen vrachtwagen van het talud af gleed en in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder bleef ongedeerd. Met behulp van een kraan werd de vrachtwagen na enkele uren weer op de weg gezet. De gemeente heeft de rijbaan ter plaatse schoon gemaakt.

Heerenveen: bromfietsster gewond
Een 20-jarige bromfietsster uit Heerenveen is vrijdag om 15.45 uur bij een aanrijding met een personenauto op de Europalaan gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen de bromfietsster plotseling van het trottoir de rijbaan opreed. De bestuurde van de personenauto, een 56-jarige inwoner van Heerenveen kon de vrouw niet meer ontwijken, waarna een frontale aanrijding volgde. De bromfietsster werd met een beenbreuk per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Sint Nicolaasga: dodelijke aanrijding
De 79-jarige Tjerk Hooghiemstra uit Heerenveen is vrijdag om 17.10 uur bij een aanrijding op de Huisterheide om het leven gekomen. Het slachtoffer stak bij een voetgangersoversteekplaats plotseling de weg over. Een auto, bestuurd door een 41-jarige inwoonster van Sint-Nicolaasga, kon hem niet meer ontwijken waarna een aanrijding volgde. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Drogeham: eenzijdig ongeval met letsel
Een 36-jarige inwoner van Augustinusga is vrijdag om 17.50 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op It Kleasterbreed. Het slachtoffer zat als bestuurder in een personenauto en was, vermoedelijk ten gevolge van te hoge snelheid, in een bocht de macht over het stuur kwijt geraakt en vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Leeuwarden: schennispleger
Een 9-jarig meisje uit Leeuwarden is vrijdag om 12.40 uur geconfronteerd met een schennispleger. Het meisje fietste over de Pieter Sipmawei, toen een haar onbekende man ineens zijn jas opende en zijn broek liet zakken. Het meisje fietste daarop naar school, waar men de politie waarschuwde. Er werd onmiddellijk een zoekactie georganiseerd, waaraan behalve twaalf politiebeamten ook een helicopter deelnam, die op dat moment op de vliegbasis Leeuwarden aanwezig was. Na een uur werd de actie zonder resultaat gestaakt. Het signalement van de dader luidt: mogelijk getint, bleek gelaat, junktype, tussen 30 en 40 jaar oud, lengte ca. 1,80 meter, ongeschoren, zwart kort stekelig haar en gekleed in grijze jas, bruine broek met gaten, blauwe pet, plateauschoenen en gele sokken.

Drachten: woninginbraak
In een woning aan de Nova Cura is vrijdag tussen 19.00 en 21.30 uur ingebroken. Nadat een deur was geforceerd werd de gehele woning doorzocht en werden onder meer een geldbedrag en een fotocamera weggenomen. De bewoner deed aangifte.

Sneek: onder invloed
Een 27-jarige inwoner van Sneek is vrijdag om 23.25 uur op de Lemmerweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 555 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren ontving.

Bolsward: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Bolsward is zaterdag om 00.06 uur op de Skilwyk aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 835 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren ontving.

Sneek: aanhouding
Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 00.15 uur aangehouden, nadat hij op de Lemmerweg met een personenauto was ingereden op twee politiebeambten Deze hadden hem een stopteken gegeven in verband met een alcoholcontrole ter plaatse. De verdachte stopte echter niet maar gaf gas en reed op de twee politiebeambten in. Deze konden nog net op tijd opzij springen. Na een korte achtervolging door een politieauto die net ter plaatse kwam, reed de verdachte zich vast op een grasveld achter een aantal woningen aan de Hanso Mollstraat en kon worden aangehouden. De verdachte, die niet had gedronken, werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en was niet APK-gekeurd. De verdachte bleek bovendien een rijontzegging te hebben.

Drachten: aanhoudingen
Een 25-jarige en een 30-jarige man uit Dokkum zijn zaterdag om 00.30 uur op de Noordkade aangehouden, ndat zij politiebeambten hadden beledigd en bedreigd. De eerste werd aangehouden, toen de agenten een gesprek hadden met een aantal personen voor een horecagelegenheid. De verdachte begon zich ermee te bemoeien en uitte beledigende en bedreigende taal. Toen hij daarop werd aangehouden, probeerde de tweede verdachte dat et verhinderen, waarop ook hij werd aangehouden.

Joure: woninginbraak
Vrijdagavond is tussen 19.15 en 22.45 uur ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. In afwezigheid van de bewoners werd een raam geforceerd, waarna onder meer een geldbedrag en een mobiele telefoon werden ontvreemd. De 29-jarige bewoner deed aangifte.

Balk: aanhouding autoinbraak
Een 17-jarige inwoner van Balk is zaterdag om 00.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Jacob Bremmerstrjitte. De verdachte werd overlopen door een 36-jarige inwoner van Balk op het moment dat deze diens auto probeerde open te breken. De verdachte vluchtte, maar kon korte tijd later aan de hand van het opgegeven signalement worden aangehouden. De verdachte bleek in het bezit van een aantal XTC-pillen te zijn.

Bolsward: aanhouding dealen drugs
Een 17-jarige inwoner van Makkum is zaterdag om 02.30 uur aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. De verdachte werd door personeel van een horecagelegenheid aan de Dijkstraat aangehouden, omdat hij in het toilet drugs zou dealen. De politie trof op de verdachte een aantal XTC-pillen aan, alsmede een hoeveelheid speed. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Hommerts: onder invloed
Een 41-jarige inwoner van Zwolle is zaterdag om 03.45 uur op de Jeltewei aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 760 ug/l en bleek de man nog een rijontzegging te hebben en zijn auto niet APK-gekeurd te zijn. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: hennepkwekerij
In een woning aan de Ahornstraat is zaterdag om 02.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De vondst werd gedaan nadat bewoners wateroverlast hadden van een bovenwoning. In deze bovenwoning werden in verschillende vertrekken ca. 400 planten aangetroffen. Zaterdagmorgen werden de planten en materialen ter vernietiging afgevoerd. In de woning werden geen personen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rottum: onder invloed
Een 20-jarige inwoner van Echtenerbrug is zaterdag om 05.45 uur op de Binnedyk aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 640 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg.

Haule: eenzijdig ongeval met letsel
Een 20-jarige inwoonster van Haulerwijk is zaterdag om 05.00 uur gewond geraakt, toen de door haar bestuurde auto op de Tonckenweg ondersteboven in een sloot terecht kwam. De vrouw was door nog onbekende oorzaak op een rotonde rechtdoor gereden, waarna de auto in de sloot belandde. Het slachtoffer moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd en werd met onder meer onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Daar werd haar een bloedproef afgenomen. Drie andere inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

Heernveen: inbraak auto
Uit een auto die geparkeerd stond aan het Zetveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag een radio/cd-speler gestolen. Men wist zich toegang te verschaffen door een ruit te forceren. De 45-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Makkum: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een bootje dat in de haven lag een buitenboordmotor weggenomen. De motor was beveilgd met een slot, dat werd doorgeknipt. De 44-jarige eigenaar uit Makkum deed aangifte.

Verkeerscontrole A6

In de nacht van vrijdag 15 december op zaterdag 16 december hebben de politie Flevoland en de politie Friesland een verkeerscontrole gehouden op de A6 tussen Bant en Lemmer. Meer informatie op de site van politie Flevoland: www.politie.nl/Flevoland Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...