Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themanummer Ballustrada 'Schrijvers te water'

Datum nieuwsfeit: 17-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BERICHT VOOR REDACTIE CULTUUR / LETTEREN (rtv)

Het literaire tijdschrift voor zuidwest-Nederland Ballustrada heeft een fraai uitgevoerd themanummer 'Schrijvers te water' (dubbelnr. 2000 3/4) geproduceerd. De aflevering van 88 pagina's bevat werk van ongeveer twintig auteurs, onder wie Wim Hofman, André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Meindert Inderwisch, Johanna Kruit, Raats, Cees Maas en Laurens Geerse. Opmerkelijk in deze uitgave is ook het mail-art project 'Everything goes to the ocean' van beeldend kunstenaar Ko de Jonge. De begrippen communicatie en water staan centraal. Twintig beoefenaars van mail-art uit binnen- en buitenland reageerden op dit thema. Hun bladen zijn te bewonderen in een speciaal kleurenkatern van deze uitgave.

Voor 'Schrijvers te water' stond de redactie een dubbelaflevering voor ogen waarin auteurs verhaalden van hun ervaringen met het zilte nat; van schepen, verre reizen, stormen en - bovenal - de weerklank en afglans van dat alles in schriftuur en beeld. Veel medewerkers aan het nummer bleken echter een afwijkende interpretatie en invulling voor te staan. Sommigen namen de titel van het nummer uiterst letterlijk en lieten zichzelf of hun personages fysiek te water; anderen kozen weliswaar per schip het ruime sop, maar gebruikten een weinig voor de hand liggend vaartuig als een zeekano, of dronken zich comfortabel een deining op rondzwalkende cruiseschepen. Weer andere auteurs bewogen zich aarzelend langs de vloedlijn, heen en weer over het strand, of namen gewoon de pont.

Ballustrada heeft tegenwoordig een druk bezochte web-site (www.ballustrada.nl). Informatie over alle jaargangen kan opgevraagd worden. Verder is er ook algemene literaire informatie aanwezig. Volgend jaar bestaat het literaire tijdschrift Ballustrada vijftien jaar. De redactie zal dit feit vieren met een aantal speciale uitgaven, o.a. met een bundel gedichten over dorpen en steden in het 'zuidwesten' van Nederland.

Voor een recensie-exemplaar: (ballustrada@zeelandnet.nl) Informatie over dit persbericht: Jan Kuipers, tel. 0113-215137, (janjbkuipers@zonnet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie