Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag
17:27 zondag 17 december 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Doorgereden

EMMEN. De politie in Emmen hield in de nacht van zaterdag op zondag, in zijn woning, een 44 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding op de kruising van de Hondsrugweg met de Van Schaikweg in Emmen. Bij deze aanrijding raakte de auto van een 33 jr. Emmenaar licht beschadigd. Na de aanrijding reed de verdachte weg maar kon aan de hand van het opgenomen kenteken worden opgespoord. Omdat de verdacht gedronken had werd een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld. Hij verklaarde zich niets te kunnen herinneren van een aanrijding.


*
Geen voorrang

VALTHERMOND. Bij een aanrijding op de kruising van de Drentse Mondenweg met het Zuiderdiep in Valthermond, raakte zaterdagavond een 80 jr. vrouw uit Vlagtwedde licht gewond. Zij zat bij haar 76 jr. echtgenoot in de auto. Op de kruising verleende de man geen voorrang aan een 32 jr. automobilist uit Nieuw Weerdinge. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


*
Van de weg

VALTHERMOND. Een 18 jr. meisje uit Ter Apelkanaal raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een eenzijdig ongeval. Zij zat bij haar 26 jr. vriend in de auto. Op de Drentse Mondenweg tussen Valthermond en Tweede Exloermond kwam de man met zijn auto in de berm. Volgens de bestuurder was er plotseling iets voor hem de weg overgestoken. De auto kwam via de berm en de sloot weer in de berm tot stilstand. Beide inzittenden raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje werd ter observatie opgenomen. De bestuurder mocht na onderzoek naar huis. Echter omdat hij gedronken had kreeg hij een lift van de politie en ging de thuisreis eerst langs het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


*
Alcoholcontroles

REGIO DRENTHE. Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag werden op veel plaatsen in Drenthe alcoholcontroles uitgevoerd. Naast uitgebreide controles door het Verkeershandhavingsteam (zie pagina Sneu Geld) waarbij 500 blaastesten werden afgenomen en twee overtredingen werden geconstateerd, werd er ook in en rond Assen, Westerbork, Smilde, Zuidlaren, Hooghalen, Meppel en Emmen veel gecontroleerd. Bij deze controles werden ongeveer 1400 blaastesten afgenomen. Veertien bestuurders werden aangehouden omdat ze gedronken hadden. Twee daarvan bleven onder de grens van 0,5 promille. Negen zaten tussen 0,5 en 1 promille. Zij kregen een transactie of een dagvaarding aangeboden. Eén automobilist had een alcoholgehalte van 1,2 en van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Deze twee hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 1,4 en 1,5 promille.


*
Insluipers

HOOGEVEEN. Zaterdag rond het middaguur hebben onbekende lieden een geldkistje en een bankpasje gestolen bij een hoogbejaard echtpaar in een flat aan de Schoolstraat in Hoogeveen. Twee mannen kwamen aan de deur en hingen een verhaal op over een familielid dat binnenkort in een leegstaande woning in de flat zou trekken. Al pratend belandde men in de kamer. Ondertussen sloop een derde persoon ongemerkt de slaapkamer in en stal uit een kast het kistje met de pas. Het echtpaar ontdekte pas later op de dag de diefstal.


*
Inbraken

ZEIJEN. Zaterdagavond is ingebroken in een winkel annex woonhuis aan de Hoofdstraat in Zeijen. Men kwam binnen door een ruitje te vernielen. Uit de woning werd een kluisje met wat geld gestolen.

EMMEN. Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag werd ingebroken in een kantoorgebouw aan de Handelsweg in Emmen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het gebouw is een complete computer gestolen.

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag werden uit een winkel aan het Koopmansplein in Assen wat goedkope sieraden gestolen. Het glas van een toegangsdeur werd vernield. De sieraden lagen in een glazen vitrine waarvan ook de deur werd vernield. De waarde van de zieraden is nog niet bekend. Ook bij een winkel aan de Nobellaan werd het glas van een toegangsdeur vernield. Uit deze winkel werden een aantal spelcomputers gestolen.


*
Gewond bij ruzie

MEPPEL. Een 21 jr. man uit Giethoorn raakte in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond bij een handgemeen voor een shoarmazaak aan het prinsenplein in Meppel. De man had daar met een vriend en vriendin iets gegeten. Er ontstond wat onduidelijkheid over de te betalen prijs. Dit ontaardde in een handgemeen voor de zaak waarbij de man uit Giethoorn in het gezicht werd geslagen. Ook zijn vriend kreeg een klap. De man uit Giethoorn heeft aangifte gedaan. De politie gaat de zaak onderzoeken.


*
Brand

ASSEN. De brandweer in Assen heeft in de nacht van zaterdag op zondag maar ternauwernood een uitslaande brand kunnen voorkomen. Een bewoner van een pand aan de Gedempte Singel in Assen werd gewekt doordat er via het openstaande raam rook in zijn slaapkamer kwam. Hij zag dat het brandde in een berg afval wat onder een afdak tegen de achterkant van het pand lag. De gewaarschuwde brandweer was er snel. Het vuur had zich inmiddels via beplating en een muur naar het dak verspreid. Door het snelle optreden van de brandweer werd voorkomen dat het pand in de brand vloog. Nu bleef de schade beperkt. Een stuk dak moest gesloopt worden om het vuur volledig te kunnen doven. Verder ontstond er in het pand en een naastgelegen pand veel rookschade. Via een vrij toegankelijke gang tussen twee panden kan men aan de achterkant komen. De politie vermoedt dat de rommel in brand is gestoken.


*
Dronken jongen veroorzaakt overlast

EMMEN. Een 17 jr. dronken jongen uit Emmen werd zaterdagavond aangehouden door de politie. Hij had in een eetgelegenheid aan de Hoenderkamp overlast veroorzaakt. Hij schold het personeel uit, gooide etenswaren op de grond en liep schreeuwend en lallend door de zaak. Later beledigde hij politiemensen. Nadat hij ontnuchterd was is vandaag van hem een verklaring opgenomen. Binnenkort moet hij zich voor zijn daden verantwoorden.


*
Geen rijbewijs wel drank

EMMEN. Op een parkeerplaats van het winkelcentrum Emmerhout hield de politie zondagmiddag een 56 jr. automobilist uit die plaats aan. Hij bestuurde onder invloed een auto. Bovendien is zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille.


*
Schennispleger aangehouden

HOOGEVEEN. De politie hield zondagmiddag op de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen een 45 jr. man uit Meppel aan. Kort daarvoor had hij zichzelf op de Industrieweg in die plaats ten overstaan van twee jongens bevredigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie