Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spitball wint Popslag Jaarfinale van NCRV's BuZz

Datum nieuwsfeit: 17-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BuZz
Zondag 17 december 2000
18.00 - 20.00 uur
NCRV - Radio 3

Spitball wint overtuigend de Popslag Jaarfinale van NCRV's BuZz

De formatie Spitball (uit Zutphen en omgeving) heeft de Popslag Jaarfinale 2000 gewonnen. Zij hielden de andere twee bands, Shirtlifter en Stuurbaard bakkebaard, ruimschoots achter zich. De bands kregen de kans om live twee eigen nummers te spelen en een versie van Wer Bisto (Twarres). Het is de 11e keer dat de 3FM-bandcompetitie werd gespeeld. Eerdere deelnemers waren Rowwen Hèze, Pater Moeskroen, Total Touch en Bløf.

De Popslag-jury vond het aanbod in deze jaarfinale van goede kwaliteit maar Spitball was een klasse apart. De jury bestond uit Ben Houdijk (muzieksamensteller 3FM), Jan van der Plas (Music Maker), Leo Blokhuis (2meter), Arjen Davidse (FRET/Popinstituut) en Ruud Borgers (zanger van Tackedak) en een stemforum op de website van BuZz.

Spitball is een vijfmansformatie die de genres gitaarrock en dance zeer succesvol weet te combineren. Spitball won de maandfinale van september met de song 'Extraterrestrial' en wist vervolgens met het nummer 'Popcondition' in de afgelopen weken veruit de beste jurybeoordelingen binnen te slepen en ook nog eens de meeste stemmen op de website te behalen. In januari komt van hen de single Stronger uit.

Het winnende optreden van Spitball inclusief hun geprezen versie van Wer Bisto is te beluisteren op internet (www.buzz.nl).

BuZz is te horen van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 3FM en wordt gepresenteerd door Merel Uffing en Marc de Hond.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie