Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weer gebouwen Tilburg aangepast voor gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

18-12-2000

Weer gebouwen aangepast voor gehandicapten

Het college heeft besloten om een bijdrage te leveren om een aantal gebouwen in Tilburg beter toegankelijk te maken voor gehandicapten. Elk jaar is hier gemiddeld f 100.000 voor beschikbaar. Een achttal gebouwen komt nu aan snee.

Bij de stadswinkel stadskantoor I wordt de hellingbaan aangepast. Het bestaande tourniquet wordt vervangen door een grote en langzaam werkende draaideur. De openbare bibliotheek Berkel-Enschot krijgt automatische schuifdeuren, een invalidentoilet en een aangepaste balie.

De parochie Broekhoven Fatima Pius X, en Koningshoeven krijgt een invalidentoilet. Hetzelfde geldt voor voetbalvereniging S.C. Olympus, die ook bredere deuren en kozijnen krijgt en betegelde paden naar velden en clubhuis.
De huidige klapdeur van Verzorgingshuis De Duynsberg wordt vervangen door een draaideurautomaat dieper in de gang. Ontspanningsvereniging voor invaliden en mindervaliden Door Samenwerking Sterk krijgt ook een aangepaste toegangsdeur en een invalidentoilet. Bij sociëteit Rolita komen twee automatische deuren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie