Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Culinaire kerstinspiratie op ReceptenWeb.nl

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht: Culinaire kerstinspiratie op ReceptenWeb.nl

Amsterdam, 18 december 2000 - Kerstmis is het culinaire hoogtepunt van het jaar en ReceptenWeb.nl verwacht dat minimaal 1 miljoen internet gebruikers deze week het Nederlandse internet zullen afspeuren voor dat passende recept bij het Kerstdiner!
ReceptenWeb.nl speelt hierop in en sluit het jaar 2000 af met een speciale Kerstsite op www.receptenweb.nl. De lekkerste feestrecepten on-line. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

- Oestercocktail met koude kaviaarsabayon (voorgerecht Frans menu)
- Ga nuong Xa, ofwel pittige gegrilde Vietnamese kip (hoofdgerecht exotisch menu)

- Perenterrine met geitenkaas en pistachenootjes (dessert Paul Fagel) Naast de zes 4-gangenmenu's zijn op de site ook tips voor tafeldecoratie, culinaire cadeausuggesties, sprankelende kerstcocktails en een kerstmenu voor kids te vinden. Bovendien maakt de bezoeker kans op 1 van de 50 kerstcadeautjes op de ReceptenWeb Kerstmarkt.

Nog even iets over RecipeWeb.com (de moederorganisatie): RecipeWeb.com is in 2 jaar tijd uitgegroeid tot Europees marktleider in de wereldwijde ontwikkeling en exploitatie van consumentgerichte culinaire informatie. RecipeWeb.com is actief in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zweden. In de beproefde recepten worden uitsluitend voor de lokale consument bekende en goed verkrijgbare ingrediënten gebruikt. In Nederland wordt onder andere samengewerkt met de chef-koks Joop Braakhekke en Paul Fagel.

Veel kerstkookplezier!

Team ReceptenWeb.nl

PS: Gratis kerstmenu?s ter publicatie
ReceptenWeb.nl kan uw redactie een gratis geïllustreerd kerstmenu ter publicatie (met bronvermelding: www.receptenweb.nl) aanbieden. Stuurt u hiervoor een mailtje naar (pers@recipeweb.com) met uw menukeuze. U kunt kiezen uit in de bijlage vermelde menu's. Wij hopen dat ReceptenWeb.nl u een smakelijke contentbijdrage kan leveren.

Voor meer informatie:
RecipeWeb.com Brodeur Wordwide
Frank Tel Saskia Vijn
0294-23 99 23 020 346 20 00
(frank.tel@recipeweb.com) (svijn@nl.brodeur.com)

Bijlage

Menu 1: Vis
Eiertimbaaltje met krab (Voorgerecht)
Tagliatelle met verse tonijn (Voorgerecht)
Tompouce van filodeeg met tongfilet en gembermayonaise (Hoofdgerecht) Banaan met verse geitenkaas en honing (Dessert)
Menu 2: Culinair
Kalkoenmousse met 2-kleuren paprikasaus (Voorgerecht) Zalmsoep met mierikswortelroom (Voorgerecht)
Kipfilet gevuld met appel en pruimen (Hoofdgerecht) Straciatelle-ijs met een chocoladedakje (Nagerecht) Menu 3: Vegetarisch
Empanada's gevuld met rookkaas (Voorgerecht of amuse) Andijviesoep (Voorgerecht)
Risotto met Quorn en vermout (Hoofdgerecht)
Feestelijke laagjescoupe met bokkenpootjes (Nagerecht) Menu 4: Vegetarisch
Buideltje van paddestoelen met selderij-kummelsabayon en aardappelpuree (Voorgerecht)
Quorn in port-kriekensaus (Hoofdgerecht)
Gemarmerde cheddar en stilton (Tussengerecht)
Citrusdessert (Nagerecht)
Menu 5: Schots
Sandwich van licht gerookte Schotse zalm (Voorgerecht) Soepketel uit de Schotse wateren (Tussengerecht)
Gemarineerde krokant gebraden lamsfilet met een schapenkaas- ravioli (Hoofdgerecht)
Chocolade-Schotse whisky fondanttaartje (Dessert)
Menu 6: Frans
Flensje gevuld met witte bonen en ham uit Bayonne (Voorgerecht) Gebraden hazenrug met kastanjesaus (Hoofdgerecht)
Taartje van Port salut en gorgonzola (Tussengerecht) Amandelijs met chocolade en een coulis van cranberry (Dessert) Menu 7: Klassiek / Zweeds
Aardappel-groentesalade met haring (Voorgerecht)
Vlinder van gerookte en gemarineerde zalm met langoustinemousse (Tussengerecht) Kalfsoester met groene asperges en Bearnaise saus (Hoofdgerecht) Parfait van bosvruchten (Dessert)
Menu 8: Uitgebreid
Kruidige venkelsoep (Voorgerecht)
Gegratineerde zalm met tomatenvinaigrette (Tussengerecht) Hazenrugfilet en croute (Hoofdgerecht)
Koolraapgratin (Bijgerecht)
Winterse witlofsalade (Bijgerecht)
Pecannotenijs met vanillesabayon en sharonfruit (Dessert)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie