Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ilse.nl heeft broertje zonder banners Ischa.nl

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

ILSE.NL HEEFT ER IN ISCHA.NL EEN BROERTJE BIJ

Rotterdam, 18 december 2000 Vanaf vandaag heeft de populaire zoekmachine ilse.nl er een broertje bij: ischa.nl. De site biedt vrijwel exact dezelfde mogelijkheden als ilse.nl. Ook de structuur en het uiterlijk van ischa.nl komen redelijk overeen met die van ilse.nl. Groot verschil met ilse.nl is echter dat er op de site geen enkele banner te vinden is. Ischa.nl wil op die manier een alternatief bieden voor surfers die wel gebruik willen maken van de sterke eigenschappen van ilse, maar niet direct allerlei banners voorgeschoteld willen krijgen.

Eén van de initiatiefnemers, Jeroen Bertrams, durft nog geen uitspraken te doen over het aantal te verwachten bezoekers: "Ilse is een ijzersterk merk. Hoewel wij exact hetzelfde bieden als ilse.nl dezelfde webgids en dezelfde zoektechnologie is het moeilijk te voorspellen hoeveel mensen daadwerkelijk zullen switchen naar ischa.nl als startpagina. Tijdens de pilot lag dit percentage wel aanmerkelijk boven verwachting, mede omdat mensen het een leuk initiatief vinden. Het maakt immers geen verschil of je start met ilse.nl of met ischa.nl. De surfer krijgt dezelfde resultaten en dezelfde links, zonder bij het opstarten met knipperende banners geconfronteerd te worden."

Ischa.nl profileert zich met de slogan "een prettige start". De site wil met die slogan een vriendelijk alternatief bieden voor de mensen die nu met een andere pagina starten. "We proberen gemak te bieden, zoals een echte startpagina bedoeld is," stelt Bertrams. "Wij bieden zelf geen content, maar wel links naar content middels de internetgids. Om de site nog completer te maken spreken we inmiddels met verschillende sites over het gebruik van hun content."

De naam ischa.nl is niet zomaar gekozen. Volgens de oprichters komt de redelijke gelijkenis in uitspraak tussen ischa en ilse prima uit. Over de uiterlijke gelijkenis tussen ischa.nl en ilse.nl stelt Bertrams: "Het klopt dat we de structuur van de webgids hebben overgenomen. Dat maakt het voor de ilse-gebruiker herkenbaar. Net als kranten.com zien wij dat als het overnemen van headlines. Immers, de webgids verwijst naar de originator, in dit geval ilse.nl. Net zoals de links op kranten.com, die verwijzen naar de krantensite vanwaar de headline is gehaald. Bovendien stimuleert ilse mensen om naar haar site te linken, middels een optie "ilse op uw site". Wij doen daar graag aan mee."

MEER INFORMATIE:

Website: www.ischa.nl

Email: (pers@ischa.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie