Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volvo FM12 rijplatenwagen voor Van Noort

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

18-12-00 14:30:00

Volvo FM12 rijplatenwagen voor Van Noort

Van Noort Bedrijven BV uit Waddinxveen heeft onlangs zijn vijfde rijplatenwagen in gebruik genomen. Ditmaal koos het bedrijf voor de Volvo FM12 6x4 van 380 pk met Powertronic automatische versnellingsbak. Leverancier WD Trucks uit Zoetermeer en VDA uit Zoeterwoude pasten de FM12 aan. Het eindresultaat is uniek in Nederland. De chauffeur heeft namelijk vanaf de autolaadkraan zijn truck op heel eenvoudige wijze volledig onder controle.

Van Noort is gespecialiseerd in transporten, verhuizingen en op- en overslag. Het bedrijf beschikt over ruim zeventig vrachtwagens. De jongste aanwinst wordt vrijwel dagelijks gebruikt om rijplaten in banen te leggen voor opdrachtgever Lekkerkerker. De Volvo vormt dankzij de Powertronic automatisch schakelende versnellingsbak een uitstekende basis voor Van Noorts aanpassingen. De Powertronic is een beproefd concept en werkt perfect, onder meer door de constante aandrijving op de achterwielen, aldus directeur Henry van Noort.

Controle vanaf de kraan
VDA heeft de truck voorzien van een Palfinger autolaadkraan met hoogzit en een laadbak. Bovendien heeft VDA het gepatenteerde hydro-elektrische stuursysteem opgebouwd, waardoor besturing van de truck met behulp van een joystick vanaf de hoogzit mogelijk is. WD Trucks heeft voor allerlei verdere faciliteiten op de hoogzit gezorgd: motor starten en uitzetten, voor- en achteruitschakelen, gas geven en remmen, de handremfunctie, een noodstop maken en allerlei werklampen in- en uitschakelen. Bovendien beschikt de chauffeur over een radio met twee waterdichte luidsprekers.

Tijdwinst
Aanzienlijke tijdwinst, minder mankracht en eenvoud van werken zijn enkele van de grote voordelen van de nieuwe rijplatenwagen. Het inzetten van extra mensen met kettingen en koevoeten behoort tot het verleden. Bovendien beschadigt de truck het terrein niet, omdat hij over zijn eigen platenbaan rijdt.
Het concept bevalt zo goed dat ook een zesde rijplatenwagen al is besteld; ditmaal een Volvo FH12 8x4 van 420 pk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie