Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inkomsten uit V.S. op Antillen niet extra belast

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Willemstad/Gouda, 18 december 2000

Financiële sector Antillen verheugd over erkenning Inkomsten uit Verenigde Staten op Nederlandse Antillen niet extra belast

Op de Nederlandse Antillen worden dividend of rente-inkomsten uit de Verenigde Staten vrijgesteld van de bronbelasting van dertig procent, die de VS vanaf januari 2001 gaan heffen. Dat is het gevolg van de nieuwe mogelijkheid van financiële instellingen om de QI-status (Qualified Intermediairy) aan te vragen. In het Caribische gebied zijn de Nederlandse Antillen nu het enige land waar de QI-status kan worden verkregen.

De Amerikaanse belastingdienst IRS (Internal Revenu Service) heeft recent de 'Know Your Customer'-regelgeving van de Nederlandse Antillen goedgekeurd. Als gevolg hiervan kunnen financiële instellingen de IRS verzoeken om Qualified Intermediairy te worden. Instellingen met de QI-status hebben hun administratie zo ingericht, dat Amerikanen en niet-Amerikanen in de toepassing van de belastingregels goed gescheiden worden.

'Wij zijn zeer verheugd over de goedkeuring van de KYC-regelgeving van de Nederlandse Antillen. De reputatie van de Nederlandse Antillen in de internationale financiële wereld wordt hiermee erkend', zegt Hans Blankvoort, voorzitter IBNA (Association of International Banking Netherlands Antilles) in reactie op de mededelingen die de Bank van de Nederlandse Antillen eerder vorige week deed over de toekenning door de IRS.

Hans Blankvoort: 'Vooral voor de omvangrijke financiële sector op Curaçao is de status van grote betekenis. In een wereld waarin belastingregels strikter worden, is het essentieel in de pas te lopen met nieuwe internationale standaarden. Wij verwachten dat de Nederlandse Antillen een unique selling point hebben met de vrijstelling van Amerikaanse bronbelasting.'

Vele belangrijke financiële instellingen van de wereld zijn aanwezig op Curaçao. De sector staat in het Caribische gebied bekend om het zeer hoge kennisniveau en de internationale oriëntatie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie