Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Bovenlanden Aalsmeer krijgt geld voor natuurontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 18 december 2000

Aalsmeerse stichting de Bovenlanden ontvangt geld voor natuurontwikkeling
Voor de periode tot 2012 kan de Stichting De Bovenlanden in Aalsmeer van de Stichting Mainport en Groen, jaarlijks een bijdrage van vierhonderdduizend gulden tegemoetzien. Het geld is bestemd voor de uitvoering van natuurbouwprojecten in het gebied de Bovenlanden in Aalsmeer. De voorzitter van de Stichting Mainport en Groen, gedeputeerde Aranka Goijert en de voorzitter van de stichting de Bovenlanden, de heer N. Borgman, tekenden onlangs een contract waarin de voorwaarden voor de financiering zijn vastgelegd.

Stichting Mainport en Groen en de Bovenlanden In 1996 sloten de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de NV Luchthaven Schiphol een convenant om, als onderdeel van de uitbreiding van de Luchthaven Schiphol, rond de luchthaven een groene omgeving te creeëren bestemd voor natuur en recreatie. Voor de uitvoering van het convenant is de stichting Mainport en Groen opgericht. In deze stichting werken de convenantpartners samen. Een van de projecten uit het Convenant is het realiseren van een ecologische verbinding tussen Spaarnewoude en het plassengebied in het Groene Hart. De Ringvaart van de Haarlemmermeer, langs de oever waarvan de Aalsmeerse bovenlanden liggen, is schakel in deze verbinding. Met de projecten die de Stichting de Bovenlanden in haar gelijknamige gebied uitvoert, draagt zij bij aan de realisering van deze ecologische verbinding.

De Bovenlanden
Het gebied De Bovenlanden is een strook veengrond langs de Ringvaart vanaf het Amsterdamse Bos tot de rietlanden bij Leimuiden. Stichting De Bovenlanden is in 1994 opgericht met als doel 'het instandhouden en bevorderen van de cultuurhistorische en landschappelijke waarden van het oude bovenland van Aalsmeer'. Om dat doel te bereiken koopt de stichting in het gebied terreinen aan die zij inricht en beheert als natuurgebied.
Onderdeel daarvan is het natuurlijk beheer van de Ringvaartoevers dat afkalving tegengegaat en natuurontwikkeling bevordert.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie