Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hyundai presenteert de H200 Pick-up

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

18-12-00 15:30:00

Robuuste allessjouwer Hyundai H200 Pick-up

Met de H200 Pick-up presenteert Hyundai de nieuwe generatie pick-up en chassis/cabine naast de H150. De nieuwkomer heeft dezelfde robuuste kwaliteiten als de H150, biedt veel comfort, is zeer gestroomlijnd en heeft plezierige rijkwaliteiten. Minstens zo interessant: hij heeft een 2,5-liter turbodieselmotor met intercooler en is tijdens de introductie standaard voorzien van airconditioning ter waarde van 2.200 gulden.

Er zijn drie uitvoeringen: een korte wielbasis en een lange wielbasis met een standaard cabine en een lange wielbasis met een extra grote cabine (SuperCab). De prijzen beginnen bij 28.995 gulden (excl. BTW) voor de chassis/cabine. De pick-up uitvoering begint bij 29.995 gulden. Greenib Car start de levering in november 2000. Voor de auto geldt drie jaar garantie (of maximaal 100.000 km).

De nieuwe bedrijfswagen van Hyundai kent door zijn duurzame en functionele constructie veel verschillende gebruiksmogelijkheden. Bijvoorbeeld groenbedrijven van gemeenten, aannemers en hoveniers hebben aan de H200 Pick-up een handzaam en uiterst betrouwbaar stuk gereedschap. De stevige laadbak biedt tal van transportmogelijkheden. Het vlakke en robuuste chassis leent zich bovendien voor talloze andere opbouwmogelijkheden, waarmee de nieuwe bedrijfswagen zich flexibel laat aanpassen aan tal van transportwensen.

H200 als basis

De nieuwe pick-up is gebaseerd op de succesvolle H200 bedrijfswagen van Hyundai. Hij biedt dezelfde rijkwaliteiten, hetzelfde comfortniveau en Hyundai's betrouwbaarheid. Even kenmerkend als herkenbaar is de aërodynamische neus van de H200 Pick-up, waarbij de schuin oplopende motorkap overgaat in de even schuine voorruit. Het geeft de Hyundai een eigen uitstraling. Bovendien vergroot de extra motorruimte voor de passagiers de veiligheid bij aanrijdingen.

Platte koplampen met geïntegreerd knipperlicht flankeren de hoge grille met verticale spijlen die ver in de bumper doorloopt. Door de grote grille krijgt de motor voldoende koeling, ook bij extreme belasting. De kunststof bumper bevat links- en rechtsvoor eveneens koelsleuven; die zijn deels ook gericht op de schijfremmen voor.

Intercooler

Op de motorkap zit een luchthapper. Deze ligt exact boven de intercooler, zodat de langsstromende rijwind de inlaatlucht optimaal koelt. De lagere temperatuur leidt tot een grotere zuurstofdichtheid. Daardoor kan er meer diesel worden ingespoten en levert de motor betere prestaties. Om de dynamische lijn van de voorzijde te benadrukken lopen in lengterichting van de motorkap kleine profiellijnen.

Ook in de flank van de cabine zijn de karakteristieke lijnen van de H200 herkenbaar. Aan de achterzijde van de H200 Pick-up domineert de rechtlijnige functionaliteit. De rechthoekige achterlichtunit liggen iets dieper dan de bumper, waardoor ze minder makkelijk beschadigd raken. De bumper zelf bestaat uit een solide metalen stootbalk, bevestigd aan het chassis.

Solide en betrouwbare techniek

Het chassis van de H200 Pick-up is vervaardigd van extra stevige stalen balken (super power channel frame). Dit solide raamwerk is uitstekend bestand tegen torsie. Daarnaast is het frame compact en laag, waardoor het chassis zich leent voor uiteenlopende opbouwconstructies.

Bladveren en telescopische schokdempers houden de achteras op zn plaats. Het is een uiterst robuuste en effectieve constructie. Zowel in beladen als onbeladen toestand blijven de dubbelluchtbanden goed op de weg gedrukt. De pick-up blijft makkelijk bestuurbaar en biedt prima rijcomfort. De uitvoering met lange wielbasis heeft vanwege het hogere maximum laadvermogen (1.250 kilo i.p.v. 1.000 kilo) een zwaarder uitgevoerd veersysteem. De bandenmaat achter bedraagt 155R13.

Onafhankelijke wielophanging

De beide voorwielen zijn onafhankelijk opgehangen. Double wishbone wieldraagarmen, torsievering, een stabilisatorstang en een schokdemper zorgen voor maximale controle en het veercomfort van een personenauto. De bandenmaat voor bedraagt 195R14 voor extra stabiliteit en comfort. Het kogelkringloop besturingsysteem zorgt voor maximaal stuurgevoel en heeft een botsveilige stuurstang. Dankzij de bekrachtiging is de Hyundai makkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes. De binnenste draaicirkel meet 5,9 meter (lange wielbasis: 6,3 meter).

Onder de motorkap ligt Hyundai's bekende en betrouwbare 2,5-liter turbodiesel met intercooler. De krachtbron levert 73 kW/100 pk en een maximum koppel van 225 Nm (2.000 tpm). De intercooler zorgt voor twintig procent meer koppel ten opzichte van de versie zonder deze voorziening. Via een handbediende vijfversnellingsbak drijft de motor de achteras aan. De uitvoering met lange wielbasis heeft een iets kortere eerste versnelling en eindoverbrenging.

Het diagonaal gescheiden remsysteem is opgebouwd uit een tandem bekrachtiger met schijfremmen voor en trommels achter. De schijfremmen zijn inwendig geventileerd, zodat de H200 Pick-up onder alle omstandigheden een uitstekend remgedrag vertoont. De remtrommels achter zijn bovendien voorzien van koelvinnen. De remschoen wordt automatisch gesteld, wat een gelijkmatige werking verzekert. Een lastafhankelijke remdrukverdeler verdeelt het remvermogen op de beste manier over de voor- en achteras.

Extra veiligheid en comfort

Doordat de motor ver voor de passagiersruimte zit, biedt de H 200 Pick-up bij aanrijdingen een extra veiligheidsmarge. Rond de motor is een kreukelzone opgebouwd die de klap van de aanrijding opvangt. De veiligheidsstuurkolom en de driepuntsgordels vormen eveneens belangrijke veiligheidsvoorzieningen. De hoge zitpositie, het prima uitzicht en de makkelijk besturing zorgen daarnaast voor actieve veiligheid.

Door de geavanceerde wielophanging stuurt en rijdt de H 200 Pick-up makkelijk en comfortabel. Bovendien is de cabine voorzien van grote en stevige stoelen die over 180 millimeter in de lengte verstelbaar zijn. De bestuurdersstoel is bovendien voorzien van een instelbare lendensteun. De zitting bevindt zich op exact de goede hoogte voor makkelijk in en uitstappen en bovendien is de deur 855 mm breed. Door de grote ruiten komt er veel licht in het interieur, wat bijdraagt aan een prettige atmosfeer.

Geluiddemping

Goede geluiddemping vormt een waardevolle comfortfactor, zeker bij langere ritten. De motor is geïsoleerd opgehangen en daarnaast zijn zowel de motor- als de passagiersruimte voorzien van geluidwerend materiaal.

Voor extra rijcomfort is het stuurwiel in hoogte verstelbaar. Elektrisch bedienbare ruiten en airconditioning completeren de uitrusting. De airconditioning is een accessoire ter waarde van 2.200 gulden die in alle jaargetijden zijn waarde bewijst en ter introductie gratis geleverd wordt.

Bergvakken

In het hele interieur bevinden zich praktische bergvakken: alleen al de portieren en het dashboard tellen zo'n acht verschillende bergplaatsen. De middelste rugleuning is neerklapbaar en vormt een handig tafeltje met opstaande randen en een dubbele bekerhouder. Ook in het dashboard bevinden zich twee (inschuifbare) bekerhouders.

De H200 Pick-up is leverbaar met twee verschillende cabines. De standaard cabine telt drie zitplaatsen. Ook de SuperCab biedt ruimte aan drie inzittenden, maar heeft achter de stoelen nog een extra laadruimte van 25 centimeter. Daar is plaats voor materialen die in de laadbak mogelijk beschadigd raken.

Laadbak en laadvermogen

De H200 Pick-up heeft af fabriek een laadbak. Het is een degelijke, stalen constructie met vier zijborden van 400 mm hoog. Dankzij de praktische grendels zijn de borden (links, rechts en achter) eenvoudig te openen en te sluiten. De laadhoogte achter bedraagt 800 mm. De voorzijde van de laadbak is voorzien van palenjuk met inklapbare steunen. Een solide metalen hekwerk houdt de lading weg van de cabine. Bevestigingsogen langs de rand maken het makkelijk een dekzeil aan te brengen.

Afmetingen laadbak (mm) lengte breedte

standaard cabine (kwb) 2.530 1.730

standaard cabine (lwb) 2.860 1.730

SuperCab (lwb) 2.610 1.730
Het laadvermogen van de H200 Pick-up bedraagt 1.000 kilo. De uitvoering met lange wielbasis heeft een laadvermogen van 1.250 kilo. Beide auto's mogen een geremde aanhanger trekken met een gewicht tot twee ton.

Uitrusting en prijzen

Alle versies van de Hyundai H200 Pick-up 2.5 TCI hebben dezelfde uitrusting aan boord (incl. chassis/cabine). De volgende accessoires zijn standaard:

Stuurbekrachtiging, verstelbare stuurkolom, toerenteller, getint glas, digitale klok, elektrische raambediening en airconditioning (ter introductie).

Prijzen (exclusief BTW) Pick-up Chassis/cabine

2.5 TCI kwb standaard cabine 29.995 28.995

2.5 TCI lwb standaard cabine 31.495 30.495

2.5 TCI lwb SuperCab 31.995 30.995

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...