Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: kwaliteit van leven bij longpatiënten

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


UvA Agenda
Titel Quality of life in asthma and COPD. Development of a disease-specific questionnaire
Datum maandag 18-12-2000
Tijd 12:00 uur
Promovendus mw. A.R. Maillé
Promotor prof. dr. W.T.A.M. Everaerd

Kwaliteit van leven bij longpatiënten Maillé heeft zich in haar onderzoek gericht op het ontwikkelen van een betrouwbare vragenlijst die de kwaliteit van leven van mensen met een chronische longaandoening (astma en COPD) in kaart brengt. In deze vragenlijst komen functionele, psychologische en sociale aspecten van de kwaliteit van leven van patiënten aan de orde. Enkele onderwerpen die worden behandeld zijn ademhalingsklachten, andere fysieke klachten, emoties, sociale activiteiten en relaties. Geconcludeerd kan worden dat de vragenlijst, die specifiek ontwikkeld is voor het Nederlandse taalgebied, een bruikbaar instrument is. De lijst is geschikt voor patiënten met lichte én ernstige aandoeningen.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie