Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IT-intermediair DAES detacheert IT-ers uit hele EU

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DAES BV

IT-intermediair lenigt nood in krappe IT-arbeidsmarkt

Als gevolg van de toenemende krapte op de arbeidsmarkt van IT-specialisten, proberen bedrijven steeds vaker een beroep te doen op IT-ers uit andere EU lidstaten. Om ondernemingen daarin te ondersteunen is het Apeldoorns/Amsterdamse bedrijf DAES begonnen met een unieke dienstverlening: door middel van samenwerkingsverbanden met detacherings- en consultancydiensten uit andere EU-landen, kan DAES Nederlandse bedrijven een groot en divers potentieel aan IT-specialisten aanbieden.

DAES, een afkorting van de handelsnaam Detachment And Employment Services, is het eerste bedrijf in Nederland dat zich profileert als professionele IT-intermediair met een grensoverschrijdend aanbod. Het bedrijf is samenwerkingsverbanden aangegaan met een aantal grote buitenlandse detacherings- en consultancydiensten om IT-ers voor de Nederlandse arbeidsmarkt te werven. Daarbij gaat het momenteel met name om IT-ers uit Engeland. Aangezien Engeland onder EU-regelingen valt, worden tijdrovende problematieken rond visa en werkvergunningen voorkomen. Daarnaast is het grootste voordeel dat de taalbarrière eerder een pré dan een probleem is in deze branche. Nederlandse bedrijven die overwegen om van de diensten van Engelse IT-ers gebruik te maken, kunnen er om een aantal redenen baat bij hebben deze zaken via DAES te realiseren. De dienstverlener draagt namens haar Nederlandse klanten zorg voor het uitvoeren van bestaande en geldende EU-regelingen. Opdrachtgevers hoeven zich daar dus niet meer in te verdiepen. Dat kan veel tijd schelen en een belangrijke drempel wegnemen. Daarnaast zorgt DAES voor een gedegen praktische begeleiding van de buitenlandse arbeidskrachten. Zo heeft iedere arbeidskracht zijn of haar vaste contactpersoon binnen DAES. Op die manier wordt afstemming en communicatie gewaarborgd. Tenslotte kan de IT-intermediair, vaak in tegenstelling tot de reguliere werving- en selectiebureaus, beschikken over een zeer groot en divers aanbod van IT-specialisten.


Voor verdere inlichtingen: DAES b.v., de heer M.C. Flipse, telefoon
038 - 333 59 24

18 dec 00 09:18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie