Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bodemsanering Garenkokerskwartier Haarlem begonnen

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Bodemsanering Garenkokerskwartier

Er is een begin gemaakt met de bodemsanering in het Garenkokerskwartier. De Haarlemsche Katoenmaatschappij heeft hier in het verleden de zware metalen-verontreiniging veroorzaakt. Na jarenlang intensief bodemonderzoek en overleg is besloten om de bodem van 40 particuliere percelen te saneren.

De sanering van de bodem vindt met name plaats in de voor- en achtertuinen. Aanwezige schuren en tuinmeubilair (schuttingen e.d.) worden gesloopt. Vervolgens wordt de grond één meter afgegraven en afgevoerd. Op de bodem van de ontgraving wordt een geotextiel (signaleringsdoek) aangebracht en daarboven komt schone grond. Hierna worden de tuinen opnieuw ingericht en zullen erfafscheidingen en schuren herbouwd worden. Tijdens de saneringswerkzaamheden blijft de openbare weg in principe toegankelijk voor doorgaand verkeer. Bij achtertuinen die moeilijk bereikbaar zijn, wordt voor de werkzaamheden een telekraan ingezet. In die gevallen wordt de openbare weg wel afgesloten.

Het werk duurt naar verwachting tot en met juni 2001.

18 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie