Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website met fietsroutes registreert 10.000 bezoekers

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Amersfoort, Hoogland, 18 december 2000

10.000 BEZOEKERS AAN WEBSITE MET VOLLEDIG BESCHREVEN FIETSROUTES

Afgelopen weekend is het aantal van 10.000 bezoekers aan de internetsite 'Fietsen rond Amersfoort, in Nederland en België' bereikt. Deze fietswebsite is in april van dit jaar opgezet, is de laatste paar maanden sterk uitgebreid en bevat nu niet minder dan 15 volledig beschreven fietsroutes rond Amersfoort, 146 fietsroutes in de rest van Nederland en 27 routes in België. Alle routes zijn opgesteld volgens het principe: 1: kiezen (van een route); 2: printen (van de route) en 3: fietsen! Daarom is sinds kort de website niet alleen bereikbaar onder het oude, bekende adres, maar ook bereikbaar onder het volgende nieuwe adres: www.fietsen.123.nl

'Fietsen rond Amersfoort, in Nederland en België' telt haar bezoekersaantal niet op haar openingspagina, maar op de pagina, waar alle fietsroutes kort worden aangekondigd. Zo wordt een realistisch beeld verkregen van het aantal bezoekers, dat echt op zoek is naar routes. De teller is ook voor ieder zichtbaar. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar bezoekersaantallen op andere pagina's. Zo blijkt inmiddels de helft van alle bezoekers aan de fietsroutes in België te bestaan uit bezoekers uit België. Daarmee is de website internationaal geworden.

Inmiddels heeft 'Fietsen rond Amersfoort, in Nederland en België' verdere voorbereidingen getroffen om de fietswebsite met nieuwe routes en andere informatie te vergroten. Dankzij de medewerking van andere fietsliefhebbers werden recent twee exclusieve fietsroutes rond Amsterdam gepubliceerd. Het aantal fietsenzaken is ook sterk uitgebreid. In principe zullen in de komende maanden alle fietsenzaken in Nederland, die een internetsite hebben, (gratis) worden opgenomen. Nieuwe routes rond Amersfoort, maar ook in enkele andere delen van Nederland zijn in voorbereiding, met het oog op het komende fietsseizoen in 2001.

Het gastenboek van de website wordt druk getekend. Daarbij blijkt, dat de beschreven fietsroutes soms ook gebruikt worden door wandelaars. Inmiddels hebben meer dan 200 bezoekers hun mening over de website en over de gefietste routes gegeven. Vanaf april tot 1 december kwalificeerde 45% van de bezoekers de site als 'goed', 39% zelfs als 'zeer goed', terwijl 15% de website als 'normaal' beoordeelde. 1% vond de site 'matig', terwijl de kwalificaties 'slecht' en 'zeer slecht' niet scoorden.

Tenslotte boekte de fietswebsite recent een belangrijk sukses. Dankzij een email-actie, die veel steun van particulieren en organisaties ondervond, zullen de plannen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in de polder Zeldert niet doorgaan. Als locatie wordt gekozen voor het militaire opslagterrein 'De Schans'.Nadere informatie:

Fietswebsite 'Fietsen rond Amersfoort',
Gerrit Pruim,
Tolick 44,
3828 HE Hoogland,
tel.: 033-4804056
tel. mobiel: 0623228507
fax: 020-8835266
E-mail: fietsen@fietsen.123.nl of fietsen.rond.amersfoort@inter.nl.net) Internet: http://www.fietsen.123.nl of http://web.inter.nl.net/hcc/ISB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie