Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Urlings inspecteert NS-station Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen18 december 2000

Inspectie station Hoogeveen

De vervuiling van het NS-station in Hoogeveen is velen een doorn in het oog. Om de steeds verslechterende situatie te bekijken, brengt burgmeester Urlings vanmorgen om 11.30 uur een bezoek aan het station samen met een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen.

Gebruikers van het station hebben meerdere malen de aandacht van de gemeente gevraagd voor de toestand op het station. De vervuiling is toegenomen na de sluiting van de stationsrestauratie, de opening van de Wizzle-winkel en de komst van gratis bladen als Spits en Metro. Helaas heeft de gemeente zelf weinig middelen om de situatie te verbeteren.

Op 30 november stuurde de gemeente een brief aan de NS om de vervuiling van de stationshal, de tunnel en de perrons nog eens aan de orde te stellen. In de brief deed de gemeente de volgende voorstellen:
* een verbeterde schoonmaak door de NS

* inzet vanuit de Wizzle-winkel om het afval uit de winkel op te ruimen

* voorlichting aan het publiek en

* inrichting van een goede toiletvoorziening (ook 's avonds)
In de brief kondigde de gemeente een onaangekondigde inspectie van het station aan door de burgemeester of de wethouder voor verkeer. De gemeente nodigde NS uit om zelf te komen vaststellen dat het station geen visitekaartje is voor de Spoorwegen en Hoogeveen.

De NS reageerde telefonisch op de brief. Vandaag komt een medewerker van de NS voor een gesprek naar Hoogeveen en om 11.30 uur zal hij samen met burgemeester Urlings het station inspecteren.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie