Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FotoMonument 2001: beeld van deze tijd

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn


FOTOMONUMENT 2000: IEDEREEN KAN MEEDOEN!
Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur organiseert dit jaar het project FotoMonument 2000. Doel van het project is het in foto's vastleggen van de tijd waarin wij leven. Iedereen kan er leuke of mooie zelfgemaakte foto's voor insturen. Dat kan tot 10 januari 2001.

BEELD VAN DEZE TIJD
Allerlei foto's zijn welkom, zolang ze maar een beeld van deze tijd opleveren. Het kan gaan om een huiselijk tafereel, sportbeoefening, handmatig tandenpoetsen, verjaardagsfeestje, lunch op het werk, vrijetijdsbesteding en al wat dies meer zij. De foto's moeten wel gemaakt zijn tussen 1 oktober en 31 december 2000. Oude vakantiekiekjes kunt u dus niet insturen.

TENTOONSTELLING
Na 10 januari worden de foto's gegroepeerd en klaargemaakt voor de tentoonstelling die in april 2001 wordt georganiseerd. Uit het tentoongestelde werk maakt de organisatie een selectie die in boekvorm zal uitkomen. Het volledige fotobestand wordt daarna gearchiveerd. De generaties na ons kunnen dan even een blik werpen in onze tijd.

INITIATIEF
Het initiatief komt van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, in samenwerking met de Stichting Beeldende Amateurkunst, de gemeente Zaanstad en Responsable Communicatie.
Twee jaar geleden heeft het Nederlands Centrum voor Volkscultuur ook een soortgelijk project georganiseerd. Toen kon men op 15 mei een brief schrijven met daarin de dagelijkse activiteiten van die bewuste dag. Alle brieven zijn gearchiveerd. Het project FotoMonument 2000 borduurt hierop voort.

INZENDINGEN
Uw eigen fotowerk kunt u sturen naar de Stichting FotoMonument 2000, Plompetorengracht 3, 3512 CA Utrecht. Wilt u meer weten over dit project, dan kunt u ook bellen met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, telefoon: 030-2760244.
Een leuk project om aan mee te doen. Misschien kijkt men over honderd jaar wel even bij u in de keuken. Of komt uw foto in het boek dat wordt samengesteld. Al met al genoeg reden om een foto op te sturen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie