Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht:, district Eemland zuid, 09.45 uur
Man werkt niet mee

AMERSFOORT Op zondagmiddag hield de politie tussen 14.30 16.00 uur een gordelcontrole op de Ringweg-koppel. In totaal werden 317 voertuigen gecontroleerd. Hier bleken 20 mensen bekeurd voor het rijden zonder de verplichte veiligheidsgordel.

Verder werd een 40-jarige man uit Amersfoort aangehouden en meegenomen naar het bureau omdat hij niet mee wilde werken en niet zijn naam wilde opgeven, nadat was geconstateerd dat hij de gordel niet droeg. De man werd in het bureau voorgeleid en mocht nadat hij uiteindelijk zijn gegevens wilde verstrekken - 1 ½ uur later het bureau weer verlaten met alsnog zijn bekeuringen.

Opgeven valse naam

AMERSFOORT/LEUSDEN Gistermiddag en -avond werden twee personen aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. In Amersfoort werd op zondagmiddag op de Hogeweg een 28-jarige man uit Amersfoort tot stoppen gedwongen, nadat hij kort daarvoor door rood licht was gereden. De man gaf een naam op, maar bleek geen papieren bij zich te hebben, om dit te onderbouwen. Na wat zoekwerk werd zijn echte naam gevonden en bleek de man nog een boete te hebben openstaan. Hij moest zijn boete meteen betalen en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en opgeven valse naam.

Op het Hamersveldseweg in Leusden werd gisteravond een 16-jarige jongen uit Amersfoort op een brommer aangehouden. De jongen en zijn passagier reden zonder helm en kregen een bekeuring. De 16-jarige jongen bleek een valse naam op te geven vermoedelijk die van zijn jongere broertje. Vervolgens werd de jongen naar huis gestuurd en zijn moeder gebeld met het verzoek om de echte zoon die zonder helm reed met zijn echte naam naar het bureau te sturen. Binnen korte tijd stond de jongen bij het bureau en bekende de opgave van valse naam.

Verdachte joyriding aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag is een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor joyriding op de Zijderupsvlinder. Surveillerende agenten zagen een auto met mistlicht rijden die niet goed tussen de witte strepen op de weg bleef.

Nadat de jongen werd aangehouden bleek hij geen rijbewijs te bezitten en de auto had meegenomen zonder de 55-jarige eigenaresse uit Amersfoort hiervan op de hoogte was. Hierop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar de eigenaresse en de ouders in kennis werden gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie