Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg staan inpandig bouwen extra woningen toe

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS STAAN INPANDIG BOUWEN EXTRA WONINGEN TOE

Op initiatief van de Staten komen GS met een voorstel voor een regeling die het mogelijk maakt om bestaande gebouwen te verbouwen tot woonruimten. Het gaat daarbij om gebouwen die leegstaan of binnenkort leegkomen: kloosters, schoolgebouwen, bedrijfsgebouwen, ruimten boven winkels enzovoorts. Als die inpandig geschikt worden gemaakt voor bewoning zullen deze woningen niet worden afgetrokken van het door de Provincie vastgestelde woningbouw-contingent. Voorwaarde is, dat een gebouw aan de buitenzijde intact blijft, waardoor het zijn karakteristieke uiterlijk behoudt. Verder moeten de woningen ook voldoen aan de reguliere milieu- en planologische eisen.

Van toepassing blijft de reguliere planologische en juridische toetsing aan de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, aan milieunormen en aan de Handleiding Bestemmingsplannen. Gedeputeerde Staten zullen de regeling in januari aan Provinciale Staten voorleggen. De regeling wordt opgenomen in het Provinciaal Omgevingsplan onder de naam Regeling Inpandig Bouwen. De regeling geldt niet voor gebouwen die worden gesloopt, en waarvoor in de plaats vervolgens woningen worden gebouwd. In dit geval gaan de woningen wel af van het gemeentelijk woningbouwcontingent.

Win-win-situatie
Waar mogelijk willen GS dat woningen die via deze regeling worden gerealiseerd meerdere doelen van het Provinciaal Omgevingsplan kunnen dienen. Er kan dan sprake zijn van een win-win-situatie, bijvoorbeeld door het realiseren van zorg- en seniorenwoningen. Over twee jaar bekijkt het college van Gedeputeerde Staten hoe de regeling uitpakt. Het zal dan een besluit nemen over de vraag of en hoe de regeling moet worden voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie