Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra steunpunten geopend voor agrariërs

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Boeren afwachtend rond nieuwe regels voor beregening EXTRA STEUNPUNTEN GEOPEND VOOR AGRARIËRS
De Provincie Limburg zet per direct extra steunpunten in om boeren optimaal in de gelegenheid te stellen om tijdig (vóór 1 januari) de meldingsprocedure af te handelen in verband met grondwateronttrekkingen voor beregening in 2001. Agrariërs die dat niet doen riskeren dat ze volgend jaar niet kunnen beregenen. De Provincie denkt dat veel boeren met het indienen van hun formulieren wachten tot het laatste moment.

Om nog zo veel mogelijk ondernemers te kunnen assisteren bij het invullen van de benodigde formulieren, zijn tot en met 20 december extra steunpunten beschikbaar:

- Sevenum: t/m 20 dec.zalencentrum de Wingerd, Maasbreeseweg 2
- Ambt Montfort 18 t/m 20 dec.gemeentehuis
De steunpunten zijn open van 9.30 uur tot 17.00 uur. De steunpunten zijn alleen op afspraak te bezoeken. Een afspraak maken kan nog tot en met 20 december via telefoonnummer 06 2336 5548. Daarnaast wordt ook op afspraak een extra steunpunt geopend in de periode van 27 t/m 29 december. De locatie hiervan is nog niet bekend. Zo mogelijk zullen verspreid over de provincie meerdere steunpunten worden ingericht.

Tóch indienen
Uit de reacties tot nu toe blijkt, dat nog een aantal praktijkvragen verder moet worden uitgewerkt. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om boeren die werken met wisselend grondgebruik of met jaarlijkse teeltcontracten. Niettemin adviseert de Provincie alle boeren die grond-water onttrekken om vóór 1 januari een zover als mogelijk ingevuld meldingsformulier in te dienen bij de provincie, eventueel met een toelichting op hun specifieke situatie.

De nieuwe regels voor beregening maken deel uit van de aanpak van de verdroging waarover de Provincie Limburg samen met de waterschappen, de LLTB en de Milieufederatie Limburg afspraken heeft gemaakt. Sinds medio oktober hebben in Limburg bijna 1500 agrariërs een informatieavond bijgewoond of een van de speciaal ingerichte steunpunten bezocht. Naar schatting gelden de nieuwe regels echter voor zon 3000 boeren, wat inhoudt dat circa 1500 boeren vanaf volgend jaar niet meer mogen beregenen. Dat betekent dat veel boeren ófwel wachten met reageren tot het laatste moment, ófwel het risico lopen van een boete.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie