Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Radio 538 start eerste deejay-opleiding van Nederland

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Radio 538 start eerste deejay-opleiding van Nederland

Hilversum, 18 december 2000 - Vanaf begin januari 2001 start Radio 538 haar eigen deejay-opleiding. Deze opleiding biedt aankomende radiodeejays de mogelijkheid het vak te leren. Na zorgvuldige selectierondes zullen er circa vier deejay-talenten de gelegenheid krijgen om, geheel op kosten van Radio 538, radiotraining te volgen.

In Amerika is een opleiding voor deejays heel normaal, maar in Nederland bestaat dit fenomeen nog niet. De deejay-opleiding is een initiatief van Radio 538. De training zal mede gegeven worden door de bekende broadcast consultant Wim van Putten en Radio 538 Program Director Uunco Cerfontaine.

De radiotraining bestaat uit het analyseren en evalueren van de eigen radioprogramma's (veelal bij lokale en regionale omroepen) en het meedraaien met een aantal bekende Radio 538 deejays. Iedereen kan zich opgeven door een bandje naar Radio 538 te sturen. Enige ervaring bij een lokale of regionale omroep is wel een voorwaarde om geselecteerd te worden.

Radio 538 is al langer bezig met het creëren van mogelijkheden voor talent om zich te ontwikkelen. Eerder dit jaar bracht Radio 538 de 538Webstation CD ROM op de markt. Met 538Webstation kan iedereen die in het bezit is van een computer en een internetaansluiting zijn eigen radioshow maken en uitzenden via het internet. Gemaakte programma's kunnen geupload worden naar de speciale internetsite www.538webstation.com waar talentscouts van Radio 538 regelmatig de shows beluisteren op zoek naar talent.

Program Director Uunco Cerfontaine: "Bij 538 nemen we het deejay-vak erg serieus. Voor jonge voetballers bestaat er een opleiding, voor TV producers is er een opleiding, maar aankomende deejays moesten tot nu toe zelf maar zien hoe ze het vak onder de knie kregen. Onze opleiding is een uitgelezen kans voor deejaytalent om de top te halen. Er zullen best wat talentvolle mensen zijn afgehaakt omdat ze op een bepaald moment niet verder kwamen met feedback van alleen vrienden en bekenden. Met professionele coaching kunnen talentvolle deejays hopelijk de stap maken van welwillende amateur naar professionele deejay."

Radio 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie