Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht:, district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 18-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht:, district Binnensticht, 09.00 uur
Verdachten inbraak op heterdaad aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee 24-jarige inbrekers uit Zeist en Utrecht op heterdaad kunnen aanhouden. De politie ontving om 02.30 uur een inbraakmelding bij een winkel op het Station. Met twee autos ging de politie naar de winkel en hoorden dat er personen in het pand aanwezig waren. Deze probeerden te vluchten via de opengebroken deur van het pand, die echter werd dicht gehouden door de politie.

Vervolgens zijn twee agenten naar binnen gegaan. Een van de verdachte bedreigde vervolgens de agenten met een breekijzer. Hierop werd door een van de agenten aanstalten gemaakt om het wapen te trekken. Daarop sprongen beide verdachten uit het raam van het pand, waar de 2 andere agenten stonden te wachten. Omdat een van de verdachten iets in zijn hand hield - dat op een wapen leek - trok een van deze agenten het wapen en sommeerde de man te stoppen. Deze kon daarop worden aangehouden. De ander ging er vandoor, maar liep in de armen van een alerte getuige en kon door deze man worden aangehouden en direct worden overgedragen en geboeid door de politie.

Een van de agenten viel tijdens de achtervolging en liep een hoofdwond op. Hij werd in het Lorentzziekenhuis behandeld. Beide verdachten zijn meegenomen naar bureau en ingesloten.

Snelheidsovertreder

ODIJK Gisterochtend werd een 52-jarige man uit Werkhoven aangehouden op de Achterdijk toen surveillerende agenten met hoge snelheid over de dijk zagen rijden en 2 maal auto`s inhaalde waar dat niet mocht. De man reed ruim 100 km/u en raakte net zijn rijbewijs niet kwijt. De in de rats zittende man kwam er met een snelheidsbekeuring en bekeuring voor het inhalen vanaf.

Aantreffen wapen

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Gistermiddag ontving de politie de melding dat een groepje jongeren met een windbuks zouden schieten op een bouwterrein aan de Sint Hubertuslaan. De jongens in de leeftijd van 16 en 18 jaar - werden met windbuks aangetroffen. In overleg met de ouders van de 18-jarige jongen werd de windbuks in beslag genomen en vernietigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie