Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 19-12-2000 Politieberichten van 18/12 (13.00 uur) t/m 19/12 (07.00 uu)

Akkrum: diefstal tas
Maandag tussen 12.00 en 12.15 uur liet een 60-jarige inwoonster van Grou haar tas onbeheerd achter in de hal van het gebouw van de `Stichting Foarwurk` aan de Hopmanshof. De vrouw moest nog enkele mensen in het gebouw gedag zeggen. Toen zij even later terugkwam, bleek haar tas verdwenen te zijn. De hal is voor iedereen toegankelijk. In de tas zaten sleutels, een bril en een portemonnee met daarin kleingeld, een identiteitskaart, een bankpasje en een creditkaart. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 12.55 uur vond op de Oostergoweg ter hoogte van de fietsenoversteekplaats naar de Huizemerlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam vanaf de Schrans en stak de Oostergoweg over en wilde zijn weg vervolgen over de Huizemerlaan. Hij fietste daarbij door het rode verkeerslicht. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden reed over de Oostergoweg in de richting van het centrum en kon de overstekende fietser niet meer ontwijken. De fietser werd met de ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid.

Drachtstercompagnie: inbraak auto
Zondag tussen 15.30 en 22.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de carpoolplaats nabij de A 7 aan de Skieding. Een ruit van de auto werd vernield en uit de auto werden een radio/cd-speler en een aantal cd`s weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Stiens: diefstal fietsen
Afgelopen weekend werd ingebroken in een fietsenzaak aan It Achterbosk. Het slot van de toegangsdeur werd vernield en uit de winkel werden 2 gebruikte snorfietsen, merk Sparta, en een gebruikte elektrische fiets, merk Batavus, weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Britsum, heeft aangifte gedaan.

Ameland: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 14.50 uur werd bij een winkel aan de Torenstraat een jas, die buiten aan het rek hing, weggenomen. Even later ziet de eigenaresse, een 33-jarige inwoonster van Nes, een man in de jas voorbij lopen. De man werd aangesproken, doch ontkende. Gelukkig waren er twee getuigen, waarop de man, een 29-jarige inwoner van Beuningen, kon worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en aldaar bekende de man te jas gestolen te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: alcoholverbod
Maandag omstreeks 16.15 uur werd een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bekeurd ter zake het overtreden van het alcoholverbod. De man werd in een bushokje aan de Joksedam aangetroffen met alcohol. De man was daarvoor reeds een keer gewaarschuwd en het beleid van de gemeente en politie was aan hem uitgelegd.

Sneek: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.00 uur werd een 23-jarige inwoonster van Sneek in een winkel aan het Normandiaplein aangehouden ter zake winkeldiefstal. De vrouw had vier rolletjes plakband weggenomen (winkelwaarde f 2,20). De vrouw werd door het personeel betrapt en aangehouden. Zij werd naar het kantoor achter in de winkel gebracht en toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de vrouw er vandoor te gaan. Tijdens haar vlucht liep zij in de winkel verschillende mensen omver. Een achtervolgende politieman kon de vrouw bij de kassa aanhouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De bedrijfsleidster van de winkel, een 21-jarige inwoonster van Sneek, deed aangifte.

Warten: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 17.05 uur reed een 58-jarige inwoner van Poppenwier met zijn auto over de Rounwei in de richting van de kruising met de Midsbuorren Leechlan Burgemeester Waldastraat, alwaar hij op de kruising links af wilde slaan. Uit tegenovergestelde richting naderde een bestelauto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Leeuwarden. Terwijl de inwoner van Poppenwier afremde en stapvoets reed, hoorde hij plotseling gepiep van remmen en zag hij dat hij links werd ingehaald door een personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoner van Wergea. Deze bestuurder botste frontaal tegen de auto, die uit tegenovergestelde richting naderde. Door deze aanrijding kon de bestuurder uit Poppenwier niet voorkomen dat hij tegen de auto van de inwoner uit Leeuwarden aanreed. De inwoner uit Leeuwarden zat bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer uit de auto gehaald. De man werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid. Ook de man uit Wergea werd naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht, evenals een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden, die als passagier bij de Leeuwarder in de auto zat.

Buitenpost: verlichtingscontrole
Maandag tussen 07.30 en 08.10 uur werd op de Jeltingalaan een verlichtingscontrole gehouden. Tijdens deze controle kregen 20 fietsers een bekeuring ter zake het niet in orde hebben van hun verlichting.

Appelscha: huisvredebreuk
Maandag omstreeks 21.30 uur werd op het AZC, aan de Wester Ee, een 26-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake huisvredebreuk. De vrouw was `s-middags reeds uit een caravan op het terrein verwijderd en had een centrumverbod gekregen. De vrouw bezit de Nederlandse nationaliteit. Ondanks het centrumverbod werd de vrouw `s-avonds door de bewaking weer in een caravan aangetroffen. De vrouw werd aangehouden en is overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdags omstreeks 00.25 uur werd op de Egelantierstraat de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd op de J. Evenhuisstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 705 ugl.. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.45 uur werd op de Winsemiusstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 22-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bakkeveen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.40 uur werd op de Foarwurker Wei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner van Wijnjewoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 325 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuisterveen: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 00.15 uur vond op de J. Binnesweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was door een glad wegdek in een slip geraakt en na een reclamebord en een geparkeerde auto en vrachtwagen te hebben geraakt op zijn kop in de berm terechtgekomen. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Surhuisterveen, lag nog in zijn auto en is door de brandweer uit de auto gehaald. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.50 uur werd op de Waldwei een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De man, een 48-jarige inwoner van Doezum, bleek gedronken te hebben. De man blies aan het bureau 440 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...