Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Man gestoken met mes, dader aangehouden

AMERSFOORT Op de Methorststraat heeft maandagmiddag rond half twee een 26-jarige Amersfoorter door nog onbekende oorzaak onenigheid gekregen met een even oude plaatsgenoot. De verdachte stak hierop het slachtoffer met een mes in zijn keel en ging er vervolgens vandoor. Ook zou hij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hebben gedreigd.

Het slachtoffer is met zijn broer naar het Lichtenberg ziekenhuis gereden waar hij in eerste instantie op de intensive care werd opgenomen met letsel aan luchtpijp en longen. Rond vijf uur maandagmiddag kon de politie de 26-jarige verdachte in zijn woning aanhouden. Bij fouillering van de verdachte werd een grote hoeveelheid geld en op drugs gelijkende stof aangetroffen.

De verdachte zit nog vast op het politiebureau. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Winkeldiefstal door een grote groep mensen

LEUSDEN Bij een winkel aan t Plein heeft maandagavond een groep van ongeveer acht personen een groot geldbedrag uit de kluis weten te stelen. Vlak voor sluitingstijd kwam de groep binnen en hield op verschillende plaatsen in de winkel het personeel aan de praat.

Op onbekende wijze hebben zij de sleutels van het kantoor en de kluis weten te bemachtigen en hebben vervolgens de kluis geopend en geld weggenomen.

Vervolgens zijn zij in onbekende richting vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Utrechtsestraat is maandagmiddag rond half twee een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden.

De man had eerder in de kleedkamer een broek onder zijn eigen broek aangetrokken en wilde vervolgnes de winkel verlaten zonder te betalen. Hierop werd hij door beveiligingspersoneel aangehouden.

Op het politiebureau bleek de man valse papieren bij zich te hebben. Ook sprak de man geen Nederlands. Na verhoor is de man aan de vreemdelingenpolitie over gedragen.

Bus in brand

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat is maandagochtend rond zeven uur door nog onbekende oorzaak een bus in brand gevlogen. De brand was ontstaan in het motorgedeelte. De chauffeur van de bus wist de brand met een poederblusser te blussen.

Alle passagiers moesten overstappen in een andere bus en konden zo hun weg vervolgen. Niemand raakte gewond. De bus is afgesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie