Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compumatica-secunet gaat overheidsnetwerk beveiligen

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Beveiliging overheidsnetwerk
Compumatica-secunet haalt miljoenenorder binnen

Uden, 19 december 2000 - Compumatica-secunet BV, dochteronderneming van het Duitse bedrijf secunet Security Networks, heeft een order ontvangen ter beveiliging van een omvangrijk netwerk bij de Nederlandse overheid. Naast consultancy omvat de order de implementatie van een beveiligingsstrategie door Compumatica-secunet. Compumatica-secunet levert opleidingen, implementatie ondersteuning, encryptieproducten - hard- en software - ten behoeve van het project.

De eerste fase van dit grootschalige project, die al in februari volgend jaar zal worden afgesloten, vertegenwoordigt een waarde van enkele miljoenen guldens. Naar verwachting volgen in 2001 nog meer orders van aanzienlijke omvang.

Doelstelling van het project is de veilige uitwisseling van gegevens door vele tienduizenden overheidsmedewerkers die via zo'n 500 netwerken met communiceren. Door de sterke toename van elektronische communicatie via open netwerken en door de continue groei van het aantal netwerken heeft de betrouwbaarheid en beveiliging van informatie een zeer hoge prioriteit gekregen bij de Nederlandse overheid.

"Van doorslaggevend belang voor deze order was de ervaring die Compumatica-secunet al had met consultancyprojecten voor grote bedrijven en overheidsinstellingen", zegt directeur sales en marketing Petra van beveiligingsstrategie vereisen veel kennis en ervaring. Informatiebeveiliging gaat veel verder dan de aanschaf van beveiligingsproducten. Waar het om gaat, is de ontwikkeling van een maatwerkconcept. De fysieke producten worden pas later in het gewenste en gekozen model ingepast."

De KryptoGuard LAN Boxes van Utimaco Safeware zijn als ideale oplossing uit de bus gekomen voor dit project. Deze Boxes kunnen met behulp van een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk Security Management Station (SMS) centraal worden beheerd. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van de KryptoGuard LAN-producten in de overheidsnetwerken was dat ze voldeden aan de ITSec E3-standaard niveau hoog.

"Deze order illustreert dat onze op internationalisering gerichte strategie vrucht afwerpt", aldus bestuursvoorzitter Willi Mannheims van secunet. "De pas eind november tot stand gekomen joint venture met Compumatica toont aan dat wij ons consultancyconcept door samenwerking met een sterke lokale partner in korte tijd ook in andere landen kunnen toepassen."

Compumatica/secunet BV is voor 51% eigendom van secunet Security Networks AG, een vooraanstaande Duitse aanbieder van beveiligingsoplossingen en
-dienstverlening voor de ICT-sector. Compumatica-secunet is gespecialiseerd in allesomvattende maatwerkoplossingen; het aanbod omvat onder meer beveiligingsanalyses, ontwikkeling en advisering alsmede de implementatie van beveiligingsoplossingen.

Voor meer informatie:
Compumatica-secunet BV
Petra van Schayik
Telefoon: 0413 334668
Fax 0413 334669

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie