Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voordracht nieuwe gemeentesecretaris Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Fons Delemarre

(071) 516 50 55

Voordracht nieuwe gemeentesecretaris

Burgemeester en Wethouders van Leiden stellen de gemeenteraad voor de heer mr. drs. P.I.M. (Paul) van den Wijngaart te benoemen als gemeentesecretaris.

De heer Van den Wijngaart is sinds 1996 gemeentesecretaris van Emmen. Belangrijke taken daar waren het werk aan de relatie bestuur en personeel, een gemeentebreed sturingsmodel met cultuurprojecten en een proces van herindeling tot een gemeente met 105.000 inwoners en 1200 formatieplaatsen. Eerdere ervaring deed hij op bij de gemeente Den Haag (1976-1979, financieel-economisch beleidsmedewerker), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (1979-1988; plaatsvervangend directiesecretaris en diverse beleidsfuncties) en de gemeente Breda (1988-1996 directiefuncties in de concerndirectie). Hij studeerde Economie en Nederlands Recht in Rotterdam. De heer Van den Wijngaart is 49 jaar, gehuwd en heeft twee kinderen.

Het college komt tot deze voordracht na een unaniem advies van de selectiecommissie. Die kon zich daarbij baseren op een positief advies over de benoembaarheid van de kandidaat, van subcommissies uit gemeenteraad, ondernemingsraad en ambtelijk apparaat. Zij hebben met het college deze kandidaat leren kennen als sterk analytisch, open, resultaatgericht en goed in staat het vertrouwen van mensen te winnen. Het college is daarom verheugd deze eensgezinde voordracht te kunnen doen die ook goed aansluit bij de profielschets die de gemeenteraad in juni heeft vastgesteld. Indien de gemeenteraad op 12 december instemt met deze voordracht zal de heer Van den Wijngaart 1 maart 2001 in dienst kunnen treden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie