Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 19-12-2000 Mediaberichten dinsdag 19 december 2000 tot 14.30 uur

WEERT Verkeerscontroles

WEERT Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties op maandag zijn in totaal 13 bekeuringen uitgedeeld. 10 automobilisten droegen geen gordel, 1 auto was niet APK gekeurd, 1 bromfietser droeg geen helm en een bromfiets had een te hoog vermogen.

VENLO - Winkeldieven aangehouden

VENLO Twee 13-jarige jongens uit Venlo zijn maandagmiddag aangehouden in een winkel aan de Nijmeegseweg nadat zij enkele paginas uit een tijdschrift hadden gescheurd. De beide jongens werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De beide ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De 13-jarigen zullen worden doorverwezen naar bureau HALT.

MOOK - Snelheidscontrole

MOOK Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg op verschillende tijdstippen zijn totaal 206 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

HELDEN Dierenmishandeling

HELDEN De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden die met een bijl doende waren een hangbuikzwijntje te mishandelen. De 38-jarige inwoner van Helden, welke onder invloed van alcohol verkeerde, is ter ontnuchtering ingesloten en zal vandaag worden gehoord. Zijn kompaan, een 29-jarige Pool, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gehoord en tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De Pool is overgedragen aan de Vreemdelingendienst ter controle van zijn verblijfsstatus. De politie werd door een melding van het gebeuren op de hoogte gebracht en trof de mannen omstreeks 22.00 uur met het inmiddels gedoodde varkentje op de Carolusstraat aan. De inwoner van Helden verdween bij de komst van de politie, maar kon even later worden aangehouden. Het varken was eigendom van de man uit Helden. Deze wilde het dier laten slachten door de Pool, die uit ervaring wist hoe dat moet, omdat thuis slachten in zijn eigen land gebruik zou zijn.Het varken wist echter te ontsnappen en werd door beide mannen met een bijl achtervolgd. Het dier liep enkele rake klappen met de bijl op, voordat het op de Carolusstraat uiteindelijk dood neerviel.

WEERT Onder invloed

Weert Bij een controle is maandagavond een 29-jarige inwoner van Weert op de Goudriaanstraat staande gehouden. De man bleek dronken achter het stuur van zijn auto te zitten. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.De zaak werd via snelrecht afgehandeld.

ECHT - Kledingkraak

Echt Uit een kledingzaak zijn afgelopen nacht een groot aantal kledingstukken geroofd. Omstreeks 04.00 uur afgelopen nacht werd melding gemaakt van een inbraak in een zaak aan de Houtstraat. De daders zouden met twee autos terplaatse zijn geweest. Eén van de autos werd herkend als een in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december in Echt gestolen wagen. Zij sloegen de ruit van de toegangsdeur in en roofden kleding, jassen en bodywarmers met een waarde van vele duizenden guldens. Ondanks dat de politie zeer snel terplaatse was, werden de daders niet getraceerd.

HEGELSOM Verkeersgewonde

HEGELSOM Bij een verkeersongeval op de Spoorweg is dinsdagmorgen een 16-jarige scooterrijder uit Grubbenvorst lichtgewond geraakt. De jongen liep een geschaafde knie en een pijnlijke heup op. De aanrijding ontstond toen een 33-jarige automobiliste uit Sevenum rechtsaf wilde slaan en geen voorrang verleende aan de scooterrijder.

WEERT Onder invloed

WEERT De politie heeft dinsdagochtend op de Ringbaan Noord een 47-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man teveel gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak werd via snelrecht afgehandeld.

REGIO Fietsen zonder verlichting

REGIO De politie heeft dinsdagochtend tijdens diverse verkeerscontroles in de regio in totaal 50 fietsers bekeurd wegens rijden zonder licht. Op de Biest in Weert werden 16 bekeuringen uitgeschreven en op de Ringbaan Noord (fietspad) 21. In Tegelen op de Bakenbosweg reden 7 fietsers zonder verlichting en in het centrum van Roermond waren dit er 6. Ook zij werden bekeurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie