Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betaald parkeren in Martenshoek Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)

Hoogezand, 19 december 2000 Persbericht 2000/77

Betaald parkeren in Martenshoek

Vanwege de vestiging van een nieuwe winkel en veelvuldige klachten over de onveiligheid voor het fietsverkeer en de matige doorstroming van het gehele verkeer heeft de gemeente besloten de Meint Veningastraat in Hoogezand aan te passen op het gedeelte tussen de Sluiskade en de rotonde Gorechtlaan.

Deze aanpassing houdt in dat de strook aan de zuidkant in een fietsstrook met fietssymbolen is veranderd. Aan de noordkant bij de winkel van Action is de fietsstrook veranderd in een parkeerstrook. Het fietsverkeer wordt daar van de weg af, om de geparkeerde autos heen geleid.

Verandering

Vooral aan de zuidzijde vergt deze verandering enige uitleg en daarnaast verandering van het gedrag van vooral de automobilist. Op een fietsstrook met symbolen (ongeacht of die wel of niet met onderbroken strepen is afgescheiden van de rijbaan) is het voor de andere bestuurders dan de fietsers verboden stil te staan. Dit verbod geldt ook voor de rijbaan naast de fietsstrook. In feite is er dus sprake van een stopverbod op en langs de gehele fietsstrook. Voor het voorsorteren naar rechts is het wel toegestaan om de fietsstrook te gebruiken.

Bekeuren

De regiopolitie is inmiddels begonnen met het waarschuwen van automobilisten die stilstaan of parkeren op de fietsstrook. Na enige tijd zal de politie overgaan tot het bekeuren (verbaliseren) van overtreders. Dan is betaald parkeren in Martenshoek een feit.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie