Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HSL-Zuid tekent overeenkomst met Belgische Spoorwegen

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

20 december 2000

HSL-ZUID TEKENT OVEREENKOMST MET BELGISCHE SPOORWEGEN

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en bestuurder-directeur Pardon van de Belgische Staatsspoorwegmaatschappij NMBS hebben vandaag een overeenkomst getekend over het internationale vervoer op de Hogesnelheidslijn Zuid (HSL-Zuid).

Deze overeenkomst met de NMBS betreft het hogesnelheidsvervoer tussen Amsterdam en Brussel en bevat praktische afspraken over onder meer kaartverkoop, het doorrijden van treinen, de inzet van personeel, het aantal internationale treinen en de dienstregeling. Daartoe moeten de toekomstige HSL-vervoerder en de NMBS een gezamenlijke facilitaire onderneming oprichten. De totstandkoming van deze overeenkomst was een harde voorwaarde voor het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie