Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agency.com en Directv Latin America baanbrekend

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AGENCY.COM EN DIRECTV LATIN AMERICA ZIJN BAANBREKEND MET EERSTE INTERACTIEVE

TV GAMES IN LATIJNS-AMERIKA

Diemen, 19 december 2000 - AGENCY.COM, een toonaangevende leverancier van interactieve professionele services, introduceert in nauwe samenwerking met DIRECTV Latin America (DIRECTV LA), de DIRECTV(tm) service, de eerste interactieve TV games die worden gelanceerd in Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Het games-kanaal zal voor het einde van het jaar beschikbaar zijn voor de abonnees van DIRECTV.

De Interactive TV groep van AGENCY.COM en van DIRECTV(tm) hebben samen een games-kanaal ontworpen dat bestaat uit meer dan 18 games en een krachtige portal van waaruit de games geopend kunnen worden. De games zullen regelmatig worden geüpdate waardoor DIRECTV de mogelijkheid heeft een dynamisch games-kanaal aan te bieden met opwindende content die voortdurend vernieuwd wordt. Naast het ontwikkelen en ontwerpen van de games was AGENCY.COM Interactive TV ook verantwoordelijk voor de systeemintegratie van de games binnen DIRECTV.

Het games-kanaal biedt een grote variëteit aan games, zoals de traditionele actiespellen, familiespellen en educationele games voor een jonger publiek. De games kunnen gespeeld worden in drie talen - Engels, Spaans en Portugees
- en zijn beschikbaar in heel Latijns-Amerika.
Als extra biedt DIRECTV(tm) de mogelijkheid de games aan te passen, waardoor ook sponsoring van games onder handbereik komt. De portal en games zullen daarnaast ondersteuning bieden voor banners met informatie en interactieve voorzieningen waarop kan worden ingelogd vanuit de game.

"We zien het games-kanaal als een zeer aantrekkelijke manier om onze abonnees te entertainen, terwijl we ze tegelijkertijd in staat stellen gebruik te maken van een nieuw interactief medium," zegt Consuelo Sanchez-Octavio, senior vice president of Business Development van DIRECTV LA. "We zijn zeer verheugd dat we hierbij kunnen samenwerken met AGENCY.COM. Hun bewezen state-of-the-art technologie gecombineerd met hun innovatieve en creatieve ontwerpkwaliteiten maken hen tot de ideale partner voor ons als het gaat om het aanbieden van toegevoegde waarde aan onze abonnees".

Jorgen Lembke, Global VP of the Interactive TV Practice Area: "We hebben nu al meer dan vier jaar baanbrekende interactieve TV services via kabel-, satelliet- en landplatforms in Europa gecreëerd. Ons aanbod op DIRECTV's platform is een voorbeeld te meer van ons streven om de eerste op de markt te zijn en we zijn zeer verheugd over het feit dat we nu een nieuw continent met een zeer hoog potentieel kunnen gaan bewerken. We verheugen ons zeer op de samenwerking met DIRECTV en hopen hun toonaangevende serviceaanbod op een nog hoger niveau te kunnen brengen."

Over DIRECTV
DIRECTV heeft momenteel meer dan 1,2 miljoen abonnees in Latijns-Amerika en het Caribische gebied, en bestrijkt hiermee in totaal 27 markten. DIRECTV is de eerste digitale direct-to-home entertainment service die speciaal gericht is op Latijns-Amerika en het Caribische gebied en is de meest toonaangevende aanbieder van satelliettelevisie in de regio. De diensten van DIRECTV bieden een uitgebreide programmering vanuit Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Europa en Azië. DIRECTV is momenteel te ontvangen in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, Trinidad & Tobago, Venezuela en op verschillende Caribische eilandstaten.

DIRECTV Latin America, LLC (voorheen genaamd Galaxy Latin America) is een multinationale onderneming die eigendom is van Hughes Electronics Corporation en Darlene Investments, LLC, een onderneming waar de Cisneros Group of Companies nauw mee samenwerkt. DIRECTV Latin America heeft vestigingen in Buenos Aires, Argentinië; Caracas, Venezuela; Fort Lauderdale, VS; Mexico City, Mexico en Sao Paulo, Brazilië. Voor meer informatie over DIRECTV in Latijns-Amerika bezoekt u www.directvla.com.

Over iTV en Broadband Global Practice Area
De iTV Groep van AGENCY.COM is wereldwijd toonaangevend in digitale interactieve toepassingen en head-end software, voor satelliet-TV, kabel-TV en de nieuwe 'terrestrial' standaard waarmee Digitenne in Nederland gaat komen.

Tot de end-to-end services behoren onder meer Elektronische Programma Gidsen, portals, mosaic browsing screens, games, e-mail en chat applicaties alsmede nieuws, informatie, weersinformatie en shopping diensten. Tot de interactieve TV klanten behoren Gameplay, Viasat, British Airways, Tele Danmark, com hem (Telia), Teracom, ForeningsSparbanken, Chorus, One2One, PrimaCom en Open....

Over Agency.com
AGENCY.COM is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van e-business oplossingen en biedt services op het gebied van strategie, branding en technologie waarmee onze klanten hun interactieve business kunnen op- en uitbouwen. We zorgen voor de probleemloze integratie van meerdere digitale technologieën - Web, mobiel, interactieve televisie en meer - om onze klanten in staat te stellen initiatieven op het gebied van knowledge sharing, online commerce en marketing communications te ontplooien. We maken hierbij gebruik van teams met toonaangevende Internetstrategen, technologen van wereldklasse en online brand marketing specialisten die zorgen voor het bouwen en herstructureren van wereldwijde interactieve ondernemingen. We hebben ruim 1600 mensen in dienst verspreid over 15 locaties in de Verenigde Staten en Europa. Verder bieden we onze diensten in Azië en Latijns-Amerika aan via ondernemingen waarmee we intensief samenwerken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

AGENCY.COM : Amsterdam
Njusja de Gier
Tel: 020 799 40 00
E-mail: (ndegier@agency.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie