Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stoelen van Louis Couperus brengen Nlg 6.600 op

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: SOTHEBY'S
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S

SOTHEBY'S
Press Release

Stoelen van Louis Couperus brengen Nlg 6.600 op

De twee stoelen en prullenbak afkomstig van de werkkamer van Louis Couperus die heden, dinsdag 19 december, bij veilinghuis Sotheby's Amsterdam onder de hamer kwamen, hebben Nlg 6.600 opgebracht. De koper is een Nederlandse particulier.
De twee stoelen maakten deel uit van het meubilair van de werkkamer van Couperus in Den Haag, waar verschillende werken uit zijn oeuvre ontstonden. In de veilingcatalogus van Sotheby's was een foto afgebeeld van Louis Couperus in zijn werkkamer, gezeten op een van de fauteuils aan zijn werktafel, met de prullenbak aan zijn voeten (foto: archief Algemeen Dagblad).

Louis Couperus (Den Haag, 1863-1923) wordt door velen beschouwd als een van de grootste schrijvers die Nederland heeft voortgebracht. Zijn inmiddels klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de fascinerende wereld rond 1900. De stormachtige ontwikkelingen in het politieke, maatschappelijke en culturele leven van die dagen heeft hij in zijn romans en verhalen vereeuwigd. Couperus is een auteur met vele gezichten. Zijn veelzijdigheid is net zo indrukwekkend als de omvang van zijn oeuvre. Met een onuitputtelijke fantasie, werkkracht en stilistische variëteit schreef hij psychologische, mythologische en historische romans, verhalen, sprookjes en gedichten. In zijn reisbeschrijvingen en feuilletons toont hij zich bovendien als een scherp observerend journalist. Ondanks dat Couperus zich niet wenste te beperken tot één genre of stijl, wordt zijn werk gekenmerkt door een aantal thema's dat zijn oeuvre een hecht karakter verleent, zoals het noodlot, het tragische voorgevoel en het verval.

De twee met beige velours overtrokken 19de eeuwse armstoelen, in combinatie met de prullenbak, hadden een geschatte waarde van Nlg.
1.000-1.500.


(Met dank aan het Louis Couperus Genootschap.)

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Sotheby's Press Office
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie