Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe gemeentelijke monumenten Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Nieuwe gemeentelijke monumenten

(19-12) Het College van B. en W. heeft zeven panden uit de wederopbouwperiode (1940 - 1965) aangewezen als gemeentelijk monument. Het gaat om de voormalige bioscopen Thalia (Kruiskade) en Scala (Westblaak), de Steigerkerk (Het Hang), zeemanshuis Stella Maris (Willemskade), het Bouwcentrum (Weena), het gebouw De Heuvel (Grotekerkplein) en het Stadstimmerhuis (Haagseveer).

Het College vindt dat deze panden grote architectuur-historische en cultuurhistorische waarde hebben voor Rotterdam. De aanwijzing maakt deel uit van het selectieproject wederopbouw, een inventarisatie van bijzondere en markante gebouwen uit de wederopbouw-periode van Rotterdam. Vorig jaar werden al 29 panden uit deze periode aangewezen als gemeentelijk monument.

De gemeentelijke monumentenstatus houdt in dat voor wijzigingen een monumentenvergunning verplicht is. Eigenaren kunnen daarnaast een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Rotterdamse restauratiefonds of een lening met lage rente.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie