Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vendex KBB verkoopt Amici aan Cool Cat

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vendex KBB NV
Zoek soortgelijke berichten
Vendex KBB NV

19 december 2000

Vendex KBB verkoopt Amici aan Cool Cat

Koninklijke Vendex KBB N.V. heeft het voornemen de modeformule Amici over te dragen aan de Nederlandse onderneming Cool Cat Holding B.V. Vandaag hebben Vendex KBB en Cool Cat een principeovereenkomst bereikt over de beoogde transactie. Onder het voorbehoud van een positief advies van de betrokken ondernemingsraden zal de overname in de loop van 2001 worden geëffectueerd. De medewerkers van Amici en Cool Cat en de vakorganisaties zijn vandaag over de plannen geïnformeerd.

Amici lijdt al enkele jaren verlies. De maatregelen om de onderneming structureel op de goede weg te krijgen, hebben gedurende het lopende jaar weliswaar effect gesorteerd, maar in het grillige marktsegment waarin Amici actief is, is het uitzicht op een aanvaardbaar positief resultaat onzeker. Cool Cat is in de modemarkt een gezonde en snelgroeiende onderneming. De overname van Amici biedt Cool Cat de mogelijkheid in Nederland en België versneld te expanderen. Door Amici aan Cool Cat over te dragen heeft Vendex KBB voor de onderneming een oplossing gevonden, die optimaal is voor de continuïteit van de werkgelegenheid en die tevens perspectief biedt voor de toekomst. Bij Amici werken circa 780 medewerkers (475 FTE); bij Cool Cat 600 (450 FTE).
Cool Cat Holding is in de 21 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een succesvolle aanbieder van kleding voor jonge mensen. De onderneming exploiteert de winkelformules Cool Cat en Wonder Woman, met samen 64 vestigingen. Cool Cat wil verder groeien, onder meer met een nieuw te lanceren keten voor jonge carrièrevrouwen, die in het verlengde ligt van Amici. De overname van Amici stelt Cool Cat in staat de beoogde groei snel te realiseren. Met het oog op deze expansie zal Cool Cat, naast de winkels in Nederland en België, ook het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Amici in Houten overnemen. De medewerkers van Amici komen bij Cool Cat in dienst.
Vanaf 1 april 2001 zal een deel van de filialen van Amici worden omgebouwd naar een van de (nieuwe) formules van Cool Cat. Het huidige hoofdkantoor en het distributiecentrum van Cool Cat in Breukelen zal in het tweede halfjaar van 2001 worden overgebracht naar de bestaande Amici-locatie in Houten. De directie van Amici zal nog een aantal maanden beschikbaar zijn om onder meer de integratie van beide organisaties te begeleiden. Van de in totaal 93 Amici-vestigingen zullen zeven winkels niet overgaan naar Cool Cat, maar beschikbaar komen voor andere formules van Vendex KBB. Gunstig effect op concernresultaat
De verkoop van Amici heeft een gunstig effect op het resultaat van Vendex KBB. Vorig boekjaar bedroeg het operationele verlies van Amici ruim EUR 7 miljoen (NLG 16 miljoen). Over het lopende jaar zal Vendex KBB voor het laatst een resultaat van Amici rapporteren. Dit resultaat zal per saldo nagenoeg nihil zijn en zal bestaan uit het verlies van Amici tot het moment van overdracht, een geringe boekwinst op de verkoop en de vrijval van de voorziening voor de herstructurering van Amici. Dit saldo zal in de winst- en verliesrekening over het lopende jaar worden gerapporteerd onder 'Resultaat niet voortgezette activiteiten'.
Accentverschuiving
In de afgelopen maanden heeft Vendex KBB een ingrijpende herstructurering doorgevoerd van de business-unit Fashion. Voorafgaand aan de vandaag bekendgemaakte verkoop van Amici werd in juli de opheffing van de verliesgevende modeketen Kreymborg aangekondigd en in oktober de verkoop van de wel winstgevende, maar niet internationaal te expanderen modeformule Kien aan Vögele.
Deze herstructurering past in de strategie van Vendex KBB om het resultaat van de business-unit Fashion aanzienlijk te verbeteren en het accent binnen deze groep vooral te leggen op de sterk geprofileerde en uitstekend renderende modeformules met bewezen internationale potentie (Claudia Sträter, Hunkemöller en M&S Mode).
Koninklijke Vendex KBB N.V. is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zesentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken. Over het boekjaar 1999/2000 (per 31 januari) behaalde Vendex KBB een netto-omzet van EUR 4,4 miljard, een bedrijfsresultaat van EUR 239 miljoen en een nettowinst van EUR 145 miljoen. Het gezamenlijke aantal winkels bedraagt circa 2600 en het aantal medewerkers ruim 54 duizend.
Cool Cat Holding B.V. is een belangrijke en snel groeiende speler op het gebied van kleding voor jonge mensen en mensen met een jonge mentaliteit. Met ruim 600 medewerkers (450 FTE) behaalt de onderneming een omzet van circa EUR 52 (f 115 miljoen). Cool Cat Holding is met twee formules (Cool Cat en Wonder Woman) en in totaal 64 winkels actief in Nederland en België.

Perscontacten Vendex KBB, P. van Bakkum, Tel. 020 - 5490 432 Perscontacten Cool Cat, Roland Kahn, Tel. 0346 - 258800

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie