Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werknemers tevreden over kerstpakketten van werkgevers

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Werknemers tevreden over kerstpakketten van werkgevers

Maastricht, 19 december 2000 Uit een online-onderzoek onder 1000 werknemers uit heel Nederland blijkt dat de meesten tevreden zijn met de inhoud van de kerstpakketten die zij ontvangen. Tweederde zegt het geen goed idee te vinden om het geld dat besteed wordt aan kerstpakketten aan een goed doel te geven.

De afgelopen week ondervroeg bureau Flycatcher 1000 werknemers uit heel Nederland naar hun mening over kerstpakketten en het versturen van kerst- en nieuwjaarswensen. De meeste ondervraagden (80%) hebben vorig jaar een kerstpakket ontvangen van hun werkgever, dat volgens hun eigen schatting een waarde van gemiddeld fl.90,= vertegenwoordigde. Over de inhoud van het pakket waren de meesten tevreden tot zeer tevreden. Ongeveer 11% was hier niet tevreden over.

Tweederde van de ondervraagden vindt het geen goed idee om het geld dat aan kerstpakketten wordt besteed aan een goed doel te schenken. Mocht de werkgever daar toch toe besluiten, dan zou 86% graag inspraak willen hebben in welk doel er gekozen wordt.

Gevraagd naar de samenstelling van het ideale pakket zijn grote verschillen te zien: veel mensen willen luxe zaken die ze zelf niet of niet vaak kopen, vele anderen willen dat juist niet en ontvangen liever praktische en nuttige cadeaus. Verder geeft een aantal mensen aan dat het niet om de inhoud gaat maar om het gebaar en de verassing.

In het onderzoek is ook gevraagd naar het versturen van kerst- en nieuwjaarswensen aan familie, vrienden en kennissen. Bijna iedereen (88%) is van plan om dit jaar iets te versturen of heeft dit al gedaan. De meest populaire verzendwijze blijft de post (99%), maar meer dan de helft (61%) stuurt ook een aantal wensen per e-mail. Gemiddeld worden 42 kaarten verstuurd. Slechts 15% van de respondenten heeft wel eens overwogen om de uitgaven voor kerst- en nieuwjaarswensen te besteden aan een goed doel, 6% heeft dat ook daadwerkelijk ooit gedaan. De meesten (84%) vinden het leuk om zelf kerst- of nieuwjaarswensen te ontvangen en 15% maakt het niets uit. Tweederde van de ondervraagden voelt zich soms verplicht om wensen te versturen (10% zelfs altijd), 36% heeft dat gevoel nooit.

Meer informatie over dit onderzoek:
Dr. Vic Damoiseaux of Mw. Drs. Anneke de Jongh
T 043 - 32 62 992
F 043 - 32 62 966
e-mail jongh@flycatcher.nl
- Flycatcher Internet Research is gelieerd aan de Universiteit Maastricht -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie