Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acties NS-verkeersleiding in Zutphen, Deventer en Hengelo

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Christelijk Nationaal Vakverbond

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Maandag 18 december 2000

Dinsdag 19 december acties NS-verkeersleiding in Zutphen, Deventer en Hengelo

Vanaf morgen worden acties gevoerd in de NS-verkeersleidingsposten van Hengelo, Zutphen en Deventer. De acties zullen ongeveer anderhalf uur duren en worden buiten de spits gehouden in de vorm van een estafette.Overigens heeft de directie de bond inmiddels uitgenodigd voor een gesprek, maar niet duidelijk gemaakt of men wil ingaan op de eisen voor een goed sociaal plan. CNV Spoorwegen gaat het gesprek met de directie wel aan.

Tijdens de acties, die de vorm van vakbondsoverleg hebben, worden de leden ingelicht over de stand van zaken. Gedurende de acties zullen er vanaf deze drie plaatsen geen treinen rijden. Vanwege de veiligheid zal er naast de werknemers van verkeersleiding die noodzakelijkerwijs aan het werk moeten blijven, een treindienstleider achterblijven. Alle treinen worden tijdens de acties op tijd langs een perron stilgezet en naburige verkeersleidingsposten worden op tijd ingelicht, zodat ook hier de treinen kunnen worden stilgezet.Inhoud eisen sociaal planAanleiding tot de acties is de mislukking van onderhandelingen over een sociaal plan voor de werknemers van de drie vestigingen die worden gesloten. CNV Spoorwegen eisen onder meer reistijdcompensatie voor alle werknemers in Hengelo, Deventer en Zutphen gedurende drie jaar. Voor de werknemers in Hengelo wil de bond 24 dagen reistijdcompensatie, voor de werknemers in Deventer en Zutphen acht dagen per jaar. Een en ander kan in tijd of geld worden uitgekeerd. NS Verkeersleiding biedt niet meer dan twee jaar reistijdcompensatie voor werknemers in Hengelo, de werknemers in de andere vestigingen krijgen niet meer dan reiskostenvergoeding.Voorts willen de bonden voor alle werknemers gedurende drie jaar reiskostenvergoeding en indexering van de bedragen in de sociale spelregels "Integratie Oost". Dit laatste biedt de directie in het geheel niet, terwijl de reiskostenvergoeding niet langer dan twee jaar geldt.

Nadere inlichtingen:

Roel van Riezen
0512 - 58 34 70 (kantoor)

Jan Immerzeel
030 - 6 348 348 (kantoor)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie