Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Energis neemt 75%-belang in Ision over van Distefora

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Energis neemt 75%-belang in Ision over van Distefora voor EUR 812 miljoen (? 496 miljoen) in contanten en aandelen


* Overname door Energis van 75% van Distefora in Ision, een toonaangevende webhosting en application solutions provider in Duitsland, met aanvullende activiteiten in vijf grote Europese landen.


* De overname verstevigt de activiteiten van Energis in Duitsland aanzienlijk.


* Ision richt zich vooral op de zakelijke markt. De diensten vormen een aanvulling op de dienstverlening van Energis Squared. Ision is vooral actief in complexe webhosting en application services.


* Het klantenportfolio van Ision is van hoge kwaliteit; Ision host circa 800 complexe sites, onder meer de sites van acht van de grootste Duitse mediabedrijven en drie van de grootste Duitse banken.


* De overnamekosten bedragen EUR 812 miljoen (? 496 miljoen). Dit bedrag wordt betaald via EUR 210 miljoen (? 128 miljoen) in contanten en EUR 602 miljoen (? 368 miljoen) in nieuwe aandelen Energis.


* De inkomsten van Ision in de negen maanden eindigend op 30 september 2000 bedroegen EUR 67 miljoen (? 41 miljoen), een toename van 64% ten opzichte van de pro forma inkomsten in dezelfde periode in 1999.

Energis plc ("Energis") kondigde vandaag de overeenkomst aan voor de overname van een 75% -belang in Ision, een toonaangevend Duits webhosting en application solutions bedrijf. Voor dit belang in Ision betaalt Energis EUR 812 miljoen (? 496 miljoen), bestaande uit 26% in contanten overeenkomend met EUR 210 miljoen (? 128 miljoen) en 74% in nieuwe Energis aandelen overeenkomend met EUR 602 miljoen (? 368 miljoen), gebaseerd op een prijs per aandeel van 500 pence (de "referentieprijs"). De afronding van de overeenkomst zal naar verwachting eind januari 2001 plaatsvinden, afhankelijk van de Duitse reglementaire betrouwbaarheidsverklaring.

In reactie op de overname zegt Mike Grabiner, Chief Executive van Energis: "Deze overname versterkt onze huidige activiteiten in Duitsland aanzienlijk en betekent een belangrijke stap in onze strategie om de marktleidende data- en Internet solutions provider in Europa te worden."

"Ision heeft sterke verkoopkanalen in heel Duitsland en zijn klantenportfolio en dienstenpakket, voornamelijk op het gebied van high-end complexe hosting en application solutions, zal ons in een uitstekende uitgangspositie brengen in een van de sterkst groeiende segmenten van de Europese markt voor Internet-dienstverlening."

"Ision voorziet bovendien in een brede reeks Internet- en gerelateerde diensten in vijf andere Europese landen. In combinatie met Energis Squared en onze andere continentale Europese Internet Data Centres zal deze overname ons naar verwachting de grootste webhosting onderneming maken in Europa."

In zijn reactie merkt Alexander Falk, Chief Executive van Ision, op: "We zijn verheugd dat we ons verzekerd hebben van Energis als de partner die Ision kan positioneren als Europa's toonaangevende high-end webhosting bedrijf. De overname door Energis zal voor Ision's aandeelhouders zeer waardevol zijn."

Ision
Hoofdkantoor houdend in Hamburg, biedt Ision zakelijke gebruikers een breed portfolio van toonaangevende e-business en webhosting diensten, die een goede aanvulling vormen op het productaanbod van Energis Squared.

Met meer dan acht jaar ervaring in hosting en ruim twee jaar ervaring in geavanceerde application solutions, neemt Ision de eerste plaats in op de lijst van onafhankelijke zakelijke webhosting bedrijven in Duitsland. Ision beheert circa 800 complexe hosting sites, onder meer de sites van acht van de grootste Duitse mediabedrijven en drie van de grootste Duitse banken. Ision host 35% van de toonaangevende Duitse content sites en 23% van het totaal aantal page views in Duitsland.

Tot de zakelijke klanten behoren Comdirect Bank, Commerzbank, Deutsche Bank, Deutscher Ring, PriceWaterhouseCoopers, Mitsubishi Electric, Mont Blanc, Olympus, DaimlerChrysler Aerospace, Radio Bremen, Kabel New Media, Motorola, Bertelsmann en Axel Springer Verlag.

Ision bezit Internet Data Centres in ieder van zijn voornaamste markten. Het belangrijkste Internet Data Centre bevindt zich in Hamburg met meer dan 6.000 vierkante ft ruimte gewijd aan complexe hosting. Bovendien heeft het bedrijf twaalf regionale centra verspreid over de rest van Duitsland. Ision bezit tevens Internet Data Centres in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Nederland en Groot-Brittannië. In totaal voorzien de sites in 27.000 vierkante ft. aan ruimte.

Eind september 2000 had Ision circa 900 voltijds medewerkers, waarvan ruim de helft vakkundige ingenieurs en softwaretechnici en 130 directe verkoopmedewerkers.

Voor de negen maanden tot 30 september 2000 had Ision inkomsten van EUR 66,7 miljoen (?40,7 miljoen) en een verlies voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van EUR 11,2 miljoen (? 6,8 miljoen). In vergelijking hiermee bedroegen de pro forma bedragen voor de negen maanden die eindigden in september 1999 respectievelijk EUR 40,9 miljoen (? 25,0 miljoen) en EUR 7,5 miljoen (? 4,6 miljoen).
Energis
Na deze overname bezit Energis:

* ongeveer 5000 km nationaal netwerk in Duitsland;
* Internet Data Centres in Frankfurt en Hamburg samen met twaalf regionale data centre sites;

* een breed portfolio van data- en Internet services;
* een indrukwekkende klantenkring van ondernemingen die in het hoge segment van de markt opereren;

* meer dan 200 verkoopmedewerkers.

De Duitse markt is één van de snels groeiende markten, vooral op het gebied van data, Internet en IP. Het is tevens een markt waarin Energis samen met Ision kan profiteren van het feit dat ze een van de eerste spelers is.

John Beaumont, Managing Director van Energis Squared, krijgt de uitvoerende verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van Energis' hosting- en Internet-activiteiten ten gevolge van de overname van Ision. Beide bedrijven kunnen profiteren van de synergie-effecten die ontstaan door nauwe samenwerking op het gebied van verkoopkanalen, consolidatie van producten en diensten, het overzetten van al het Internet-verkeer van Ision op het eigen netwerk van Energis, rationalisatie van capaciteitseisen wat betreft de Internet Data Centres en de gebruikelijke synergievoordelen bij een overname.

Structuur van de overname
Energis is akkoord gegaan met de overname van een belang in Ision van Distefora, een IT-groep die in Duitsland en Zwitserland is gevestigd. De aandelen vertegenwoordigen een belang van 75% in Ision's reeds geplaatste en nog te plaatsen aandelenkapitaal. Distefora bezit momenteel 13.084.696 aandelen in Ision (de Distefora-aandelen), en zal, voor het afsluiten van de overeenkomst, 583.309 aandelen in Ision kopen van Alexander Falk, CEO van Ision, en van leden van de Supervisory Board van Ision en van anderen (de zogenaamde Falk/Supervisory Board aandelen). Distefora zal tevens 1.044.311 Ision aandelen kopen van het management, een aantal instituten en andere partijen (de Management/Institutionele aandelen).

De vergoeding voor de Distefora aandelen en de Falk/Supervisory Board aandelen (die een belang van 69,8% belang in Ision vertegenwoordigen) bedraagt EUR 210 miljoen (? 128 miljoen) in contanten en 66.513.387 nieuwe Energis aandelen. Hiervan zullen 54.915.806 aandelen worden geëmitteerd bij het sluiten van de overeenkomst. Nog eens 5.550.909 aandelen zullen worden uitgegeven op basis van een earn-out constructie en er kunnen nogmaals 6.046.671 aandelen worden geëmitteerd negen maanden na het sluiten van de overeenkomst als de prijs van een aandeel Energis dezelfde is als de referentieprijs.

De earn-out aandelen zullen worden betaald als Ision voor 2000 de geraamde omzet van EUR 97,7 miljoen (? 59.7 miljoen) heeft behaald en de geraamde EBIT (verlies voor rente en belasting) niet boven de EUR 37.0 miljoen (?22,6 miljoen) komt.

Het buffermechanisme is ontwikkeld om Distefora enige bescherming tegen koersdalingen te bieden ten aanzien van de prijsontwikkeling van het Energis aandeel gedurende de periode van negen maanden waarin er niet gehandeld mag worden, in ruil voor enige beperkingen bij koersstijgingen.

Energis zal Distefora nog eens 13.437.048 aandelen betalen als de bufferprijs 450 p of minder is. Dit aantal aandelen neemt pro-rata af tot nul als de bufferprijs 550 p of meer is. Energis zal een aantal aandelen betalen gebaseerd op de prijs van een aandeel Energis aan het eind van de negen maanden, of, gebaseerd op de hoogste prijs en de gemiddelde verkoopprijs van de aandelen Energis (in beide gevallen de "bufferprijs") die gedurende de periode van negen maanden door Distefora worden verkocht.

De vergoeding die voor de Management/Institutionele aandelen wordt betaald vertegenwoordigt een belang van 5,3% in Ision en bestaat uit 7.041.424 nieuwe Energis aandelen waarvan 1.712.876 aandelen vallen onder de zes maanden durende "lock-up provision".

De totale vergoeding voor het 75%-belang dat door Distefora aan Energis wordt verkocht is EUR 812 miljoen (? 496 miljoen), ervan uitgaande dat de earn-out doelstellingen worden behaald en dat de bufferprijs gelijk is aan de referentieprijs van vandaag. Dit betekent dat er EUR 55,21 per Ision aandeel wordt betaald, 10,4% meer dan de slotkoers van gisteren.

Distefora heeft aangekondigd dat zij de opbrengsten van deze verkoop zal gebruiken voor het verder ontwikkelen van haar core business. Distefora zal geen Energis-aandelen verkopen zonder toestemming van Energis gedurende de periode van negen maanden na het sluiten van de overeenkomst. Bij de overweging om toestemming te verlenen tot verkoop van aandelen door Distefora, zal Energis duidelijk inzicht hebben in de ordelijke wijze van verhandeling van de aandelen.

Er zal een aanvraag worden ingediend om de nieuwe gewone aandelen bij te schrijven op de officiële lijst van de UK Listing Authority en om te zorgen dat de nieuwe gewone aandelen verhandeld kunnen worden op de London Stock Exchange. De nieuwe gewone aandelen zullen, wanneer zij zijn toegekend, in alle opzichten gelijk worden beschouwd aan de bestaande gewone aandelen Energis.

Energis heeft het voornemen zich te conformeren aan de Duitse richtlijnen voor een vriendelijke overname en verwacht in de loop der tijd een aanbod te doen aan de minderheidsaandeelhouders van Ision.

Dresdner Kleinwort Benson is namens Energis als financieel adviseur opgetreden bij de transactie.

Voor meer informatie:

Energis +44 20 7206 5700
Mike Grabiner
Chris Hibbert
Annie Jupp GSM: +44 7850 - 982522

Dresdner Kleinwort Benson +44 20 7623 8000
Ellen Schroder
Chris Wilkinson

Citigate Dewe Rogerson +44 20 7638 9571
Anthony Carlisle GSM: +44 973 611 888
Duncan Murray GSM: +44 976 952 626

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...