Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie bedrijven genomineerd voor Milieuprijs 2000 Utrecht

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
05 december 2000

Drie bedrijven genomineerd voor provinciale milieuprijs 2000

Drie bedrijven zijn genomineerd voor de Milieuprijs 2000 van de provincie Utrecht. De genomineerden zijn: A. Koelewijn's Haringinleggerij (Visbe-/verwerkingsbedrijf te Spakenburg). De Kraaybeekerhof (Opleidingsinstituut op het gebied van duurzame landbouw en milieu te Driebergen-Rijsenburg) en de firma Ruhé (Kweker in Chinese en Indonesische groenten te Vinkeveen). Zij zijn gekozen uit 12 aanmeldingen, omdat ze blijk geven van goede en creatieve initiatieven op milieugebied. Milieugedeputeerde Rombouts zal de Milieuprijs 2000 op 19 december uitreiken aan de winnaar.

Deskundige jury beslist
De provinciale milieuprijs bestaat uit een oorkonde en 10.000 gulden. De winnaar moet de prijs besteden aan nieuwe milieu-investeringen in het bedrijf. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van mevrouw L.A.Tutein Nolthenius (voorzitter Stichtse Milieu Federatie) en de leden de heer Bielders ir. M.J.J. (voorzitter Kamer van Koophandel Utrecht e.o) en de heer ir. A.H. Bussemaker (Inspecteur Milieuhygiëne), beslist uiteindelijk welk bedrijf de Milieuprijs in ontvangst mag nemen. De drie bedrijven zijn geselecteerd en aan de jury voorgedragen door een Platformgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, milieubeweging en overheden, na een bezoek aan zeven bedrijven. Dit zijn naast de drie genomineerden: Vereniging Dorp en Natuur (Amerongen-Leersum), Triodos bank (Zeist), Archeologisch Dienstencentrum (Bunschoten) en Yves Rocher Nederland B.V. (Soest).

Goede initiatieven worden beloond
De provincie Utrecht looft sinds 1994 een milieuprijs uit om initiatieven op het gebied van milieu en milieuzorg te stimuleren. Het bedrijf of de organisatie moet zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de volgende thema's van het Provinciaal Milieubeleidsplan: mobiliteit , landbouw bodembeleid of afvalstoffenbeleid. In 1999 ging de prijs naar het bedrijf Kuijpers Installaties Utrecht B.V. te Vleuten-De Meern.

Voor nadere informatie: Susan van Vliet, 030 - 258 3151 of susan.van.vliet@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie