Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: kwaliteit behandeling veneuze thrembo-embolie

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


UvA Agenda
Titel Treatment of vernous thromboembolism with vitamin K antagonists Datum dinsdag 19-12-2000
Tijd 14:00 uur
Promovendus mw. B.A. Hutten
Promotors prof. dr. P.M.M. Bossuyt en prof. dr. H.R. Büller
Veneuze thrombo-embolie kan worden behandeld met vitamine K-antagonisten. Hutten onderzocht wat bepalend is voor de kwaliteit van deze behandeling. Die verminderde onder andere als de behandeling maar kort duurde (minder dan 14 dagen), als de patiënt leed aan kanker en/of een longembolie en als de co-medicatie vaak werd gewijzigd. Hoewel de therapie met een goed gedoseerde hoeveelheid vitamine K-antagonisten effectief is bij mensen met kanker hebben zij een hoger risico op een (nieuwe) bloeding dan mensen die niet aan kanker lijden. Ook oudere patiënten hebben, vanwege co-morbiditeit en frequent gebruik van meerdere geneesmiddelen tegelijk, een grotere kans op bloedingen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie