Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Kraaybeekerhof Driebergen-Zeist winnaar milieuprijs 2000

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
19 december 2000

De Kraaybeekerhof winnaar van provinciale milieuprijs 2000
De Kraaybeekerhof te Driebergen-Zeist is de winnaar van de Milieuprijs 2000. De jury was unaniem in haar oordeel. Het bedrijf is gekozen uit 12 aanmeldingen, omdat het blijkt geeft van goed doordachte milieuzorg, innovatief en creatief is. Milieugedeputeerde P.J.M. Rombouts heeft op 19 december de prijs uitgereikt aan de directeur van het bedrijf.
A. Koelewijn's Haringinleggerij (Visbe-/verwerkingsbedrijf te Spakenburg) heeft de tweede prijs ontvangen. De firma Ruhé (Kweker in Chinese en Indonesische groenten te Vinkeveen) de derde prijs.

De Kraaybeekerhof komt voor de prijs in aanmerking vanwege een meer dan 20 jaar met enthousiasme uitgedragen betrokkenheid bij de zorg voor natuur en milieu. Dit komt tot uitdrukking in een marktgericht cursusaanbod, de inrichting van het terrein en de exploitatie van een restaurant op ecologische grondslag. Het instituut Kraaybeekerhof heeft in de loop der jaren bijgedragen aan een bredere acceptatie van de biologische en biologisch-dynamische land- en tuinbouw en een versterking van het milieubewustzijn bij producent en consument.

Deskundige jury beslist
De provinciale milieuprijs bestaat uit een oorkonde en 10.000 gulden. De winnaar moet de prijs besteden aan nieuwe milieu-investeringen in het bedrijf. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van mevrouw L.A.Tutein Nolthenius (voorzitter Stichtse Milieu Federatie) en de leden de heer Bielders ir. M.J.J. (voorzitter Kamer van Koophandel Utrecht e.o) en de heer ir. A.H. Bussemaker (Inspecteur Milieuhygiëne), heeft uiteindelijk besloten welk bedrijf de Milieuprijs in ontvangst mag nemen. De drie bedrijven zijn geselecteerd en aan de jury voorgedragen door een Platformgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, milieubeweging en overheden, na een bezoek aan zeven bedrijven. De Platformgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, milieubeweging en overheden, heeft aan een aantal bedrijven een bezoek gebracht. De bevindingen zijn vervolgens kenbaar gemaakt aan de jury. De jury heeft op basis daarvan bepaald de Milieuprijs aan De Kraaybeekerhof toe te kennen.

Goede initiatieven worden beloond
De provincie Utrecht looft sinds 1994 een milieuprijs uit om initiatieven op het gebied van milieu en milieuzorg te stimuleren. Het bedrijf of de organisatie moet zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van één van de volgende thema's van het Provinciaal Milieubeleidsplan: mobiliteit , landbouw bodembeleid of afvalstoffenbeleid. In 1999 ging de prijs naar het bedrijf Kuijpers Installaties Utrecht B.V. te Vleuten-De Meern

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Susan van Vliet, (030) 258 3151


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie