Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groen licht voor bedrijventerrein Woudenberg

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
19 december 2000

Groen licht voor bedrijventerrein Woudenberg

GS geven in principe het groene licht voor de uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Stationsweg in Woudenberg. De gemeente heeft al langere tijd grote behoefte aan de uitbreiding. In het Streekplan Utrecht is het bestaande bedrijventerrein aangeduid als een bedrijventerrein en omgeven door een contour. Voor het gedeelte aansluitend aan het uitbreidingsgebied is een stippelcontour opgenomen. Dit betekent dat uitbreiding in die richting aanvaardbaar is. In dit noordwest kwadrant van het kruispunt Stationsweg aan de N224, bestaat in beginsel een uitbreidingsmogelijkheid voor locaal verzorgende, in de kern gevestigde bedrijven die in het kader van stads- en dorpsvernieuwing worden verplaatst. Met de beoogde terreininrichting worden geen waarden van natuur en landschap aangetast. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er voor kleinere bedrijven met een locale of regionale oriëntatie en voor bedrijfsverplaatsingen een omvang van 12 ha. nodig is. Vanwege deze omvang is het nodig om toepassing te geven aan de afwijkingsbevoegdheid van het streekplan. De provincie is in principe hiertoe bereid, onder voorbehoud van een adequate verkeersafwikkeling en de financiële uitvoerbaarheid.
In samenhang met de uitbreiding wil de gemeente ook werken aan de herstructurering van het bestaande bedrijventerrein. Hierbij worden ook aspecten betrokken als intensief ruimtegebruik en duurzaam bouwen. Voor een dergelijke aanpak heeft de provincie mogelijkheden van subsidie.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marja van Buuren, (030) 258 3207


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie