Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Utrecht stemmen definitief in met overdracht Kromme Rijn

Datum nieuwsfeit: 19-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
19 december 2000

Kromme Rijn definitief in handen van het waterschap Gedeputeerde staten hebben ingestemd met de financiële afhandeling van de overdracht van het eigendom, beheer en onderhoud van de rivier de Kromme Rijn aan het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Het waterschap ontvangt een bedrag van ruim 2,5 miljoen gulden bij de definitieve overdracht.
Provinciale staten van Utrecht hebben reeds in 1989 besloten om tot overdracht van de rivier over te gaan. Het voormalige waterschap Kromme Rijn was het niet eens met het toenmalige besluit. De bezwaren richtten zich niet tegen de overdracht maar tegen de financiële gevolgen van het besluit. De Raad van State heeft in een bodemprocedure in 1996 het besluit van de provincie vernietigd. Vervolgens is de provincie met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (Waterschap Kromme Rijn is daarin opgegaan) om tafel gaan zitten om de financiële gevolgen in beeld te krijgen. Hierbij is het rapport van de Stuurgroep Decentralisatie Beheer Natte Waterstaatswerken (Brokx-nat) met de daarin opgenomen financiële uitgangspunten als leidraad gehanteerd. Recentelijk is overeenstemming bereikt over de regeling van het onderhoud van de Kromme Rijn en de bijbehorende financiële vergoeding. De vergoeding bedraagt in totaal ruim 2,5 miljoen en bestaat uit de volgende onderdelen: gederfde inkomsten voor de jaren dat het waterschap niet heeft kunnen heffen in het gebied van Utrecht en Zeist, wettelijke rente en een vergoeding voor achterstallig onderhoud. Daarnaast is afgesproken dat de provincie 41.500m³ baggerspecie verwijdert en 1,5 km natuurvriendelijke oever aanlegt.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Susan van Vliet, (030) 258 3151


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie