Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negen genomineerden voor Politiekeurmerk Veilig Wonen

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS POLITIE INSTITUUT

NPI: Congres Politiekeurmerk Veilig Wonen: genomineerden

Genomineerden verspreid over heel het land
Negen projecten geselecteerd voor Politiekeurmerk Veilig Wonen(r)-prijzen

Op 20 december aanstaande, tijdens het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r)-congres in Ede reikt drs. B. van Baarle, korpschef van politieregio Limburg-Noord en portefeuillehouder Woningcriminaliteit, de drie Politiekeurmerk Veilig Wonen(r)-prijzen uit. De beste keurmerkman/-vrouw, de beste keurmerkwijk en het meest innovatieve product ontvangen een bronzen beeldje. Hét bewijs dat hard aan de weg van veiligheid en leefbaarheid getimmerd wordt.

Voor elke categorie zijn er drie genomineerden gekozen door een onafhankelijke jury. Voor de beste keurmerkman komen in aanmerking P.F.M.G. Knaapen van Oscare in Son, R. van der Looy van Bouwvereniging Woningbelang in Valkenswaard en J.A.N. van Oosterhout van politieregio Limburg-Zuid in Sittard. De genomineerden voor de beste keurmerkwijk zijn Nijefenne in Sint Annaparochie, Mare di Luce in Zeewolde en De Driehoek in Rotterdam. Voor het meest innovatieve product zijn de genomineerden: het Padvinder-armatuur van Industria Technische Verlichting BV in Rotterdam, het Vis//Vast garagekanteldeurslot van Paul van Leerdam in Elst en de BKS automatische nachtschoot uitwerper van G-U Nederland in Eindhoven.

Sprekers Veiligheid
In Congrescentrum De Reehorst te Ede komen op 20 december ruim 500 geïnteresseerden in het keurmerk bij elkaar. Niet alleen politie, maar ook gemeenten, woningcorporaties, (beveiligings)bedrijven en anderen die aan de slag zijn of willen met het keurmerk, zijn welkom. Deelnemers krijgen een kijkje in de verschillende keukens van partners in veiligheid. Zo spreken s ochtends dr. R.W. Welschen, korpsbeheerder Brabant Zuid-Oost, drs. J.C. Goet, directeur Veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, M.M. Glaser, directeur van woningstichting Ons Doel, P.F.M.G. Knaapen, directeur van PKVW-bedrijf Oscare, en ing. A.F.M. Legerstee, projectleider Veiligheid van de Gemeente Rotterdam. Burgemeester van Borger-Odoorn T. Slagman-Bootsma zit het congres voor.

Kleine sessies
s Middags nemen de genodigden deel aan kleinere sessies, die specifiek op politie, gemeente, bedrijf of woningcorporatie- gericht zijn. De sprekers van de deelsessies vertellen over hun ervaringen met het keurmerk. Tijdens de pauzes kan iedereen terecht op een beurs met stands van verschillende organisaties zoals fabrikanten van keurmerkproducten. Ook het Expertisecentrum Woningcriminaliteit staat met het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) op deze beurs. Na de deelsessies, vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna geven drs. B. van Baarle, drs. P. van Soomeren van adviesbureau Van Dijk, Van Soomeren en Partners en prof. ir. M. Wijk van de Technische Universiteit Delft hun visie op de toekomst van het keurmerk. Van Soomeren en Wijk eindigen het congres door -speciaal voor het congres ontworpen- kunstwerken te beoordelen. De kunstwerken geven een beeld van wonen in de toekomst.

Keurmerk in het kort
Mensen die in een huis of wijk wonen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r), weten dat ze in een veilig huis, in een veilige wijk wonen met minder kans op inbraken of andere delicten. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) kan worden afgegeven voor woningen, complexen en wijken die

- sociaal gezien veilig zijn,

- waar de kans op een inbraak klein is en

- waar maatregelen zijn genomen om bewoners op tijd te waarschuwen voor brand.
Meer informatie over deze maatstaf voor veilig wonen, is te vinden op www.politiekeurmerk.nl

Keurmerk in cijfers
Van 2000 tot en met 2004 wordt het keurmerk in heel Nederland ingevoerd en toegepast.
Doelen zijn:

- Zes miljoen huishoudens in Nederland keurmerkadvies aanbieden.
- Alle beheerders van complexen en woonomgevingen een keurmerkadvies aanbieden.

- Vanaf 1 januari 2000 wordt in ongeveer 90% van alle nieuwbouwplannen voor woningbouw het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) toegepast.
- Alle slachtoffers van een woninginbraak een preventieadvies aanbieden om het certificaat Veilige Woning te verkrijgen. Verwachte resultaten zijn:

-600.000 certificaten Veilige Woning

-6.610 certificaten Veilig Complex

-1.658 certificaten Veilige Omgeving

-360.000 gecertificeerde nieuwbouwwoningen
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie