Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alleenstaande moeders Enschede ontvangen certificaat

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Alleenstaande moeders Noord hebben certificaat verdiend! Cursus Arbeidsmarktoriëntatie tot goed einde gebracht

Enschede,19 december 2000

Op woensdag 20 december aanstaande, om 10.30 uur, nemen zeven alleenstaande moeders in wijkgebouw Het Kompas hun certificaten van de cursus "Oriëntatie op de Arbeidsmarkt" in ontvangst. Deze cursus, georganiseerd door Activa en DMO (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling), is voor het eerst in het stadsdeel Noord gegeven. Zij ontvangen het certificaat uit handen van Jan Bron, stadsdeelmanager van Noord.

Inhoud cursus
Vanaf begin november hebben de zeven vrouwen, moeders met een Bijstandsuitkering, deelgenomen aan de cursus. Zij hebben zich gedurende 22 bijeenkomsten kunnen verdiepen in hun eigen mogelijkheden en inzicht kunnen krijgen in de arbeidsmarkt. Vragen die aan de orde kwamen, waren onder andere: Hoe solliciteer je ?, Hoe regel je goede kinderopvang? en natuurlijk Hoe combineer je huishouden, werk en opvoeding?.

Gepaste trots
De deelneemsters mogen met gepaste trots hun certificaat in ontvangst nemen. Zij hebben een eerste, heel belangrijke stap gezet in de richting van de arbeidsmarkt. Vol zelfvertrouwen kunnen ze met de tools uit de cursus concreet aan de slag om hun persoonlijke doelstellingen vorm te geven. Het uitstroomteam van de DMO (dat deze cursisten verder ondersteunt in de richting van de arbeidsmarkt) is optimistisch over hun mogelijkheden.

Nieuwe cursus april 2001
In april 2001 start er in Het Kompas weer een nieuwe cursus "Oriëntatie op de Arbeidsmarkt", voor moeders met een bijstandsuitkering uit stadsdeel Noord. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen en zich aanmelden bij Els Stout van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 4817144).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie