Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Metamorfose parkeergarage Haarlemmerstraat in Leiden

Datum nieuwsfeit: 20-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Rob Beurse

071-5167764

Metamorfose parkeergarage Haarlemmerstraat

De Haarlemmerstraat parkeergarage heeft een ware metamorfose ondergaan. De garage is niet alleen bouwkundig en technisch aanmerkelijk verbeterd; ook zijn de acht parkeerdekken letterlijk van top tot teen beschilderd met decoratieve afbeeldingen. Van een sombere, gure omgeving is de garage omgetoverd in een veilige, gebruikersvriendelijke omgeving, die aantrekkelijk en functioneel is. Op woensdag 20 december om 15.30 uur neemt wethouder Melanie Schultz van Haegen (parkeren) de garage officieel in gebruik. Tevens geeft Stad & Kunst bv -verantwoordelijk voor de herinrichting- een rondleiding langs de diverse schilderingen. De ingang van de garage bevindt zich aan de Middelstegracht 50 (achterzijde Albert Heijn).

Bouwkundige ingreep
De projectleiding van de bouwkundige renovatie was in handen van Arcadis Bouw/Infra. De parkeervakken zijn verlengd, de trappenhuizen en de liften zijn verbeterd. Bovendien is de voetgangersingang aan de Hooigracht geheel vernieuwd en zijn er nieuwe betaalautomaten geïnstalleerd. Ook is geïnvesteerd in technische voorzieningen zoals camerabewaking en een invalidentoilet. Het al goedkope parkeertarief is niet verhoogd en ook de ruime openingstijden zijn ongewijzigd.

Een lust voor het oog
Stad & Kunst bv uit Den Haag is verantwoordelijk voor al het schilderwerk en voorzieningen als bebording, afvalbakken e.d. De bonte kleurstelling en de decoratieve muurschilderingen zijn in opdracht van Stad & Kunst ontworpen en uitgevoerd door kunstenares Jenny Melissen. Het thema in de garage is het Leids Ontzet. Iedere verdieping heeft een eigen kleur en decoraties die verwijzen naar deze historische gebeurtenis. Zo heeft de bezoeker tal van herkenningspunten waardoor hij zich beter in de garage kan oriënteren en met gemak zijn auto terug kan vinden. Daarnaast is de garage in een ware 'lust voor het oog' veranderd.

Openingstijden
maandag t/m donderdag : 07.00 uur tot 01.30 uur vrijdag en zaterdag : 07.00 uur tot 02.30 uur
zondag : 10.00 uur tot 01.30 uur

Het tarief bedraagt tot 18.00 uur 2,- per uur. Na 18.00 uur is het tarief 1,- per uur. Het is ook mogelijk een dagkaart te kopen (24 uur) voor het bedrag van 10,-. Cash geld is niet meer nodig. In de parkeergarage kan ook gebruik worden gemaakt van de Chipper of Chipknip.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie